Život
05.06.2013.
06:24 > 15:10
Imate li problema sa snom? Vežbanje ujutru, nameštanje alarma za odlazak u krevet, ograničavanje TV-a i druge tehnike, ostavljanje posla u kancelariji i rutina garantuju više okrepljujućeg sna.
  • Jan Chi

    06.06.2013 19:39
    Ja obicno lezem oko ponoci i radnim danima ustajem oko sedam sati. Ukoliko odem pre ponoci u krevet, sav se preznojim i ne mogu da zaspim. Ujutru se osecam odmorno, ali vec posle dva - tri sata pocinjem da osecam san. Zato obavezno spavam posle rucka i to oko dva do dva i po sata spavanja. Ocigledno je da zbog toga ne mogu ni ranije da zaspim. Iskljucivo sam na kompu od sedam uvece do ponoci, oko jedansest sati kazem sebi da idem u krevet, a sa druge strane da pogledam jos ovaj, pa ovaj sajt ili da sacekam kraj nekog rezultata. Covek se najbolje umori posle fizickog posla ili dobre setnje ili trcanja, zato i treba raditi vezbe makar i u vecernjim satima kako bi se telo zamorilo.
  • Dragan

    06.06.2013 06:47
    Hmmm
    Ako odete u krevet ranije, san je kvalitetniji- Ako imate problema sa snom nije bitno kad legnete.
    Jutarnje vežbanje za raniji odlazak u krevet- Jutarnje vezbe "obicnog" naroda nema veze sa onim sto rade sportisti.
    TV i računar najviše ometaju san- Kad ne mozes da zaspis, jedino ti ostaje da gledas tv i visis na lapu.
    U krevet se ide na prve znakove umora- kaze se "bi trebalo da se ide".. ko jos danas ima tu privilegiju da legne kad je umoran..

    Rutina je saveznik, a svaki manjak sna odražava se na zdravlje- Rutina?
    Jedina istina je da manjak sna ima los uticaj na zdravlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna