Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Švedski diplomata proteran iz Moskve

Ruske vlasti odlučile su da iz Moskve proteraju jednog švedskog diplomatu kao odgovor na nedavnu odluku vlasti u Stokholmu da iz zemlje proteraju ruskog diplomatu, saopštilo je večeras švedsko Ministarstvo inostranih poslova.

Avion za Podgoricu kasnio osam sati

Avion nacionalne avio-kompanije "Montenegro erlajnz" na liniji Pariz - Podgorica kasnio je u nedelju osam sati zbog oštećenja na točku, a 105 putnika je skoro celu noć provelo u čekanju na aerodromu u prestonici Francuske.

Evro sutra 120,17 dinara

Evro će sutra zadržati približnu vednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 120,1798 dinara, nakon što je Narodna banka Srbije danas kupila 10 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu vrednosti domaće valute.

Skupština Kosova usvojila amandman o Specijalnom sudu

Skupština Kosova je danas posle više od pet sati rasprave usvojila amandman 24 na Ustav Kosova kojim je stvorena ustavna osnova za donošenje Zakona o specijalnom sudu, koji će suditi za pretpostavljene ratne zločine visokih zvaničnika OVK prema Rezoluciji Saveta Evrope.

Porast turista u Subotici i Paliću

Subotica i Palić u prvoj polovini 2015. godine beleže značajan porast broja dolazaka i noćenja i stranih i domaćih gostiju, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Troje zainteresovanih za RTV Pančevo

Troje kupaca nadmetaće se za vlasništvo nad RTV Pančevom na aukciji koja će biti održana 11. avgusta, odlučeno je danas u Agenciji za privatizaciju nakon otvaranja koverata s ponudama, izjavila je direktorka tog preduzeća Tatjana Jelesić. 

U poplavama u Pakistanu poginulo 118 ljudi

Pakistanske vlasti saopštile su danas da je u poplavama, koje su pogodile više oblasti u toj zemlji, do sada život izgubilo 118 ljudi, a da je desetine hiljada moralo da napusti svoje domove.

Rusi nemaju ništa protiv da im se ukine internet

Više od polovine građana Rusije, 58 odsto, ne bi bilo protiv potpunog isključenja interneta u zemlji, a 42 odsto veruje da strane države koriste internet kako bi nanele štetu Rusiji, rezultati su danas objavljenog istraživanja američkih eksperata i Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

Nekoliko kompanija iz SAD zainteresovano za Telekom

Premijer Aleksandar Vučić i američki ambasador Majkl Kirbi razgovarali su o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, a pred posetu srpskog premijera Vašingtonu u septembru, na pozivu potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.

Plaća alimentaciju za tuđu decu

Test očinstva pokazao je da Podgoričanin Slavko Ceković, nije otac dvoje dece koje je godinama izdržavao. No, bez obzira na to, pravosuđe je stalo na stranu majke.

Spasao petočlanu porodicu iz jezera

Mustafa Kolenović, čuvar u zaštićenom području Uvca nedaleko vizitorskog centra spasao je pet osoba iz jezera, među kojima su bili trudna žena i maloletno dete.