Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Oslobođeni taoci iz hotela u Maliju

Specijalne snage Malija, uz podršku francuskih vojnika, okončale su rano jutros opsadu jednog hotela u Maliju i oslobodile četvoricu talaca koje su držali ljudi za koje se sumnja da su islamski ekstremisti, saopštio je portparol malijskog ministarstva odbrane.

Ultimatum istekao, nagađa se o produženju roka za otetog Hrvata

Egipatske službe bezbednosti intenzivno danas tragaju za otetim Hrvatom Tomislavom Salopekom i nakon isteka ultimatuma koji je dala Islamska država kako bi mu poštedela život, dok egipatski mediji izveštavaju kako postoji mogućnost za produženje 48-časovnog roka, prenela je hrvatska agencija Hina.

U Urgentnom 26 povređenih u sudaru autobusa

U Urgentni centar Kliničkog centra Srbije u Beogradu primljeno je 26 povređenih u sudaru dva autobusa gradskog prevoza na Slanačkom putu, a jedna žena zadržana je na lečenju na odeljenju intenzivne nege zbog težih povreda, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

U Prištini uhapšeno 10 veterana OVK

Kosovska policija uhapsila je danas 10 veterana, bivših boraca OVK, koji su protestovali ispred zgrade vlade nezadovoljni zbog odlaganja objavljivanja spiskova o priznavanju statusa boraca i nesprovođenja zakona o toj kategoriji građana, objavila je prištinska Koha Ditore.

Na deponiji pronađena ljudska noga

Radnici Regionalne sanitarne deponije Željkovac u Leskovcu pronašli su juče deo ljudske noge, još neraspadnuto stopalo sa listom, saznaje Blic.

Dinar u ponedeljak jači

Dinar će u ponedeljak, 10. avgusta, ojačati 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,2502 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.