Ubica iz bioskopa pošteđen smrtne kazne

Porota u Sentenijalu u državi Kolorado poštedela je Džemsa Holmsa smrtne kazne za ubistvo 12 ljudi, na projekciji filma o Betmenu, 2012. godine.

Porota u Sentenijalu u državi Kolorado poštedela je Džemsa Holmsa smrtne kazne za ubistvo 12 ljudi, na projekciji filma o Betmenu, 2012. godine.

On će ostatak života provesti u zatvoru, bez mogućnosti pomilovanja.

Odbrana je tvrdila da je Holms, koji sada ima 27 godina, u vreme zločina bio lud. Porota se složila sa tužiocima da je on, iako mentalno bolestan, bio odgovoran za svoje postupke, ali nije bila jednoglasna kada je u pitanju smrtna kazna. Nepostignuta saglasnost je značila da će automatski dobiti kaznu doživotnog zatvora.

Jedan porotnik je kasnije rekao da su se dva člana porote čvrsto zalagala za smrtnu kaznu, dok se jedan oštro protivio, dodajući da je rasprava završena bez promena.

Porotu je činilo devet žena i tri muškarca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet