Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Studenti Filozofskog prekidaju blokadu

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je dobilo potvrdu od studenata Filozofskog fakulteta u Beogradu da prekidaju blokadu i najavilo da će nesmetano obavljanje nastave početi već danas.

Egipat: 188 ljudi osuđeno na smrt

Egipatski sud osudio je danas 188 osoba na smrt zbog 13 policajaca ubijenih u neredima u avgustu kada su rasterivane pristalice svrgnutog predsednika Muhameda Mursija.

Izlio se Lim kod Prijepolja

Lim je danas u konstantnom porastu, dostigao je kvotu 262 i izlio se u prijepoljskom naselju Zaluge, kažu u Odeljenju za vanredne situacije Zlatiborskog okruga.

Nemamo pravo da tražimo NIS

Stav Rusije da gasovoda Južni tok neće biti veoma je loša vest, ali ne i neočekivana, smatra stručna javnost u Srbiji.

Pritvor za autora anti-romskih letaka

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana F.G. (24), osumnjičenom za izazivanje nacionalne, rasne i verske meržnje i netrpeljivosti prema Romima.

Izboli ga jer ih je zakačio ramenom

Nišlija I.P. (35) uhapšen je zbog sumnje da je 1. decembra oko 19.40 časova u Dušanovoj ulici nožem ubo Ž.R. (39) iz Niša, dok je zbog učestvovanja u tuči u kojoj su prolazniku nanete povrede opasne po život priveden S.K. (30).

Dinar sutra miruje

Dinar će sutra ostati na istom nivou prema evru, nakon što je Narodna banka Srbije (NBS) na Međubankarskom deviznom tržištu prodala danas 30 miliona dinara.

Češka: Nevreme izazvalo haos u saobraćaju

U Češkoj je zbog nevremena došlo do kolapsa u železničkom saobraćaju i funkcionisanju tramvaja širom zemlje, pošto se nakon jučerašnje kiše, a zatim i naglog pada temperature zaledila kontaktna mreža.

Zrenjanin: Nastavak gradnje objekta ''Centar-jug''

Preduzeće "GIK Intergradnja Banat grup" nastavilo je radove na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Centar-jug" u Zrenjaninu, pored zgrade MZ "Dositej Obradović" u naselju "Lesnina", koji je godinama unazad ružio okolinu i zbog čega su građani negodovali.

Bačka Topola: SVM smenjuje predsednicu opštine

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara donelo je odluku sa sa mesta predsednka opštine Bačka Topola smeni Melindu Kokai Mernjak, kao i članove Opštinskog veća i drugih funkcionera iz njihove partije.

Krali automobile po Vojvodini

Beogradska policija uhapsila je S. Š. (28) zbog sumnje da je zajedno sa ranije uhapšenim N. J. (49) na teritoriji Vojvodine ukrao više vozila marki "golf", "opel", "mercedes" i "tojota".

Lokalne samouprave svaki peti dinar trošile nepravilno

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je danas da je ove godine izvršila reviziju 27 lokalnih samouprava i utvrdila da je od ukupno 22 milijarde dinara namenjenih njihovim budžetima, svaki peti dinar nepravilno potrošen.