Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Godinu dana kućnog pritvora za mito od 19.000 evra

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na godinu dana kućnog zatvora bivšeg pomoćnika direktora preduzeća "Želvoz" iz Smedereva Slobodana Kirna zbog primanja mita od 19.000 evra, kao i poklona u vrednosti od preko 71 hiljadu dinara.

Mirović: Srbija bi trebalo da zahteva kompenzaciju od Rusije

Srbija bi trebalo da zahteva kompenzaciju od Rusije zbog odustajanja od izgradnje gasovoda Južni tok, ocenjuje Igor Mirović, potpredsednik Srpske napredne stranke. Sa druge strane ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je da će Rusija ispuniti sve obaveze koje na energetskom planu ima prema Srbiji za ovu godinu, a da u budućnosti u tom smislu "neće biti problema", ali uz odgovarajuće ugovore.

Bačka Topola: Ostavka predsednice opštine

Predsednica opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak podnela je ostavku, nakon što je to od nje zatražio njen stranački šef, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor.

Film i balet nisu kultura!?

Neka nova rešenja resornog ministarstva u nacrtu izmena Zakona o kulturi uzburkala su javnost. U Nacrtu nema kinematografije kao kulturne delatnosti, nacionalne penzije se ukidaju, a razmatra se i opravdanost statusa ustanove kulture od nacionalnog značaja.

Pala švedska vlada

Premijer Švedske Stefan Lefven najavio je danas, dva meseca po stupanju na dužnost, da će raspisati vanredne izbore u martu naredne godine, pošto je anti-imigrantska partija Švedske demokrate blokirala usvajanje predloga zakona o budžetu u švedskom parlamentu.

Usvojeno da mladi voze slabija kola

Radna grupa za brigu o mladim vozačima i učesnicima u saobraćaju usvojila je danas predlog da se vozačima do 21 godine ograniče performanse vozila kojim mogu da upravljaju, pa će gornja granica biti 56 kilovata (76 konjskih snaga) po toni.