Godinu dana kućnog pritvora za mito od 19.000 evra

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na godinu dana kućnog zatvora bivšeg pomoćnika direktora preduzeća "Želvoz" iz Smedereva Slobodana Kirna zbog primanja mita od 19.000 evra, kao i poklona u vrednosti od preko 71 hiljadu dinara.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na godinu dana kućnog zatvora bivšeg pomoćnika direktora preduzeća "Želvoz" iz Smedereva Slobodana Kirna zbog primanja mita od 19.000 evra, kao i poklona u vrednosti od preko 71 hiljadu dinara.

Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Smederevu, kojom se Kirnu, kao predmet izvršenja krivičnog dela, oduzima 19.000 evra, klima uređaj, monitor i laserski štampač. Istom presudom potvrđena je odluka Višeg suda u Smederevu kojom je vlasnica preduzeća "O" Vera Kovačević oslobođena optužbi za davanje mita.

Kirn je osuđen jer je u toku 2005. i 2006. godine zahtevao i primio od Kovačevićeve 19.000 evra, kao i poklone u vrednosti od 71.000 dinara, kako bi njenom preduzeću na nameštenom tenderu omogućio da kupi 1.500 tona otpadnog gvožda i 50 starih vagona.

U obrazloženju presude Apelacionog suda se navodi da je pravilno prvostepeni sud utvrdio da nema otežavajućih okolnosti za Kirna, ali da postoje brojne olakšavajuće okolnosti koje se odnose na njegove porodične i materijalne prilike, okolnosti pod kojima je delo izvršeno, na njegov raniji život i držanje posle izvršenog krivičnog dela.

Takođe, žalbeni sud navodi da je prvostepeni sud pravilno ocenio okolnost da je nakon kritičnih događaja ostao bez posla, da je trenutno nezaposlen, da nema nikakva primanja, da je od izvršenja krivičnog dela prošlo osam godina i da će se kaznom kućnog zatvora ostvariti svrha kažnjavanja i svrha izricanja krivičnih sankcija.

  • ja

    04.12.2014 18:30
    a on?
    sudija? koliko je on dobio?
  • mita

    04.12.2014 18:02
    preusda
    jbl vas presuda!
  • Ime mi je ...

    04.12.2014 15:23
    Molba za vlast...
    Ako nije problem i meni da se montira ta spravica za kućni pritvor, jer za 19700 eura hoću i ja da se izležavam godinu dana kući. Ovako rintam šest ipo dana nedeljno za godišnju platu od 2500 eura a ni dinara ne vidim. Plati informatiku, struju, telefone, hranu ... i od svih para koje mi ostanu, mogu samo polovne gaće da kupuim jednom godišnje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.