Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Bez zimske opreme ne kretati na put

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo.

Uhapšen autor anti-romskih letaka

Policija je privela pet osoba, a jedna je zadržana zbog osnovane sumnje da je štampala i rasturala letke kojima se pozivalo na nasilje nad Romima, rečeno je u MUP-u.

Jedan od najtraženijih nacista umro u Siriji

Jedan od najtraženijih svetskih nacista Alojz Bruner najverovatnije je umro pre četiri godine u Siriji, rekao je za britanski Bi-Bi-Si direktor Centra "Simon Vizental", Efraim Zurof.

Prijave protiv kompanija koje nisu dostavile podatke o otpadu

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović izjavio je danas da je će ta institucija narednih dana podneti 5.800 prijava protiv preduzeća koja 2013. nisu dostavila podatke o proizvedenim vrstama i količinama otpada i načinu postupanja sa tim otpadom.

Rusija prekida izgradnju Južnog toka

Rusija za sada ne može da nastavi realizaciju Južnog toka pošto je Bugarska blokirala gradnju podmorske deonice, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Zrenjanin: Autor poznatih murala ponovo u akciji

Nakon što je nacrtao grafite Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Vuka Karadžića i likove iz serije Mućke, Zrenjaninac koji više voli da njegovi radovi govore sami za sebe nacrtao je nešto što malo ko zna.

Dinar sutra slabiji

Dinar će sutra oslabiti prema evru 0,1 odsto, i zvanični kurs će iznositi 120,7828 dinara za jedan evro, što je ujedno najniža vrednost kursa od početka godine, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

VIDEO: Sestre tukle napasnike u punom autobusu

Video klip sa dve sestre iz Indije, koje u punom autobusu uzvraćaju na udarce napasnika, privukao je ogromnu pažnju u toj zemlji gde svakodnevno stotine hiljada žena ćutke preživljava seksualno zlostavljanje.

Istom vlasniku ukrao dva automobila

Novosadska policija uhapsila je P. J. (42) iz Stare Pazove, zbog sumnje da je izvršio tešku krađu i pronašla dva automobila, ukradena  u Bačkoj Palanci.

Pančevo: Pomoćniku gradonačelnika pritvor do 30 dana

Na predlog Višeg tužilaštva iz Beograda, Viši sud iz Beograda je u subotu, 29. novembra, odredio pritvor u trajanju do 30 dana okrivljenom Dejanu Živanoviću, pomoćniku gradonačelnika Pančeva, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita.