Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uhapšen zbog pokušaja ubistva

Novosadska policija uhapsila je beskućnika Ivicu K. (1956) iz Kaća, koji je 20. februara u centru Novog Sada izbo jednog momka.

Mladić poginuo u udesu

Jedan mladić je poginuo, a sedam osoba je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila na putu između Sremske Kamenice i Paragova. Nesreća se dogodila jedan sat iza ponoći, kada je Nikola K. (1980) iz Novog Sada, usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad "stojadinom".

Razmatra se 5 promena pravila

Pet potencijalnih promena pravila biće na dnevnom redu godišnjeg sastanka Međunarodnog odbora fudbalskih asocijacija (IFAB).

Uhapšen izbacivač iz Hedonista

Novosadska policija uhapsila je 22-godišnjeg Stanka P. iz Vrbasa sa prebivalištem u Novom Sadu i podnela protiv njega krivičnu prijavu jer je prošlog vikenda brutalno pretukao jednog mladića ispred kluba "Hedonist" i išamarao njegove prijateljice

Dojave o bombama u sudu

Novosadska policija je saopštila da su obe današnje dojave o podmetanju eksplozivnih naprava u novosadskom sudu bile lažne.

Udes na raskrsnici (video)

Na raskrsnici ulica Vojvode Bojovića, Svetozara Miletića i Jovana Subotića, jutros je došlo do lakšeg udesa u kojem su učestvovali putnički automobil i autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Uhapšeni osumnjičeni za krađe

Temerinska policija uhapsila je Đura J. (1988) i Sinišu A. (1981) iz Bačkog Gradišta i maloletnog R. S. (1992) iz Budve, državljanina Crne Gore, zbog osnovane sumnje da su, u januaru i februaru, počinili više krađa na području Temerina.

Uhapšeni razbojnici

Novosadska policija uhapsila je dvojicu osumnjičenih razbojnika, svega nekoliko minuta pošto su opljačkali prodavnicu u ulici Sonje Marinković.

Krivične prijave za učenike

Protiv četvorice učenika Poljoprivredne škole u Futogu policija će podići krivične prijave zbog uznemiravanja hitnih službi, kao i ometanja službenih lica u obavljanju dužnosti.

Lolovićeva 33. u veleslalomu

Srpska skijašica Jelena Lolović zauzela je 33. mesto u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru, dok je Nevena Ignjatović nadmetanje završila na 39. poziciji.

Austrijanci nadmoćni skakači

Reprezentacija Austrije osvojila je zlatnu medalju u ekipnim skijaškim skokovima na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru.

Sahranjen Milorad Pavić

Književnik i akademik Milorad Pavić sahranjen je danas u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, u prisustvu članova porodice, prijatelja, kolega i poštovalaca njegovog dela.

Hrvatski Crnci najbolji autorski film

Hrvatski film "Crnci" osvojio je nagradu "Aleksandar Saša Petrović" kao najbolje ostvarenje prikazano u glavnom programu 15. Festivala autorskog filma u Beogradu.

Dve škole pod jednim krovom

Dokumentarni film "Dve škole pod jednim krovom" biće prikazan večeras u 20 časova, u prostorijama Omladinskog centra CK13, u Vojvode Bojovića 13.

"Apokalipsa danas" najbolji film

Udruženje londonskih kritičara proglasilo je film "Apokalipsa danas" Frensisa Forda Kopole za najbolje ostvarenje poslednjih 30 godina, preneo je časopis "Screen International".