Rusija prekida izgradnju Južnog toka

Rusija za sada ne može da nastavi realizaciju Južnog toka pošto je Bugarska blokirala gradnju podmorske deonice, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Rusija za sada ne može da nastavi realizaciju Južnog toka pošto je Bugarska blokirala gradnju podmorske deonice, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Uzimajući u obzir činjenicu da do sada nismo dobili dozvolu iz Bugarske, verujemo da u aktuelnim uslovima Rusija ne može da nastavi sa realizacijom ovog projekta", izjavio je Putin na zajedničkoj konferenciji sa turskim predsednikom Tajipom Erdoganom u Ankari.

Putin je, takođe, rekao da je Rusija dogovorila povećanje isporuka gasa Turskoj za tri milijarde kubnih metara, kao i da će cena tih isporuka biti za oko šest odsto niža.

  • makijaveli

    02.12.2014 13:46
    ocekivano
    Dogodilo se ono sto je bilo i ocekivano. Dok se ovde vodila kampanja `zabave za narodne mase` braca Rusi uzurbano vrse eksloataciju nafte i gasa u Vojvodini, uz mnizernu rudnu rentu. I sta ce biti dalje, pa nista, nastavice isto tako, a nas Veliki Vezir ce ponovo da ih pita, da li bi mogla ta renta da se malo poveca. Kao u crtanim filmovima !
  • Toma

    02.12.2014 12:57
    obavestite ministarku
    Ona je otvorila radove na izgradnji, brzo javite da ne prave džabe. Ko još veruje lažovčinama iz SnS???

    I šta će sad biti sa celim našim "energetskim sporazumom" sa rusima?

    Šipak eto šta. tadić i koštunica na robiju, zajedno sa drugim potkupljenim političarima koji su poklonili NIS.

    Poslati ultimatum vladi rusije da gasprom preda vlasništvo u NISu Vojvodini, inače uvodimo sankcije i iskopavamo ratnu sekiru.
  • novosadjan

    02.12.2014 10:16
    eto vam vase brace. treba to najuriti dok se ne nakote previse

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.