Autor: Dnevnik/Foto: Piaxabay

Info
23.02.2017.
07:57
Stanari zgrada narednih dana bi trebalo da dobiju uputstva koja će ih upoznati sa novim Zakonom o stanovanju.
  • Dubravka

    24.01.2019 16:57
    Interes
    Nas upravnik zgrade je upravnik samo iz svog interesa. Zauzeo je ceo deveti sprat pa cak mu i lift kucica sluzi kao ostava.
  • Rastko

    29.09.2017 13:58
    Radoznali
    Zelim da pitam kako se smenjuje profesionalni upravnik zgrade ili uopste upravnik (ako je to neko od stanara ili podstanara zgrade)?
  • stanar

    24.02.2017 18:58
    odgovaraju?
    Kome oni odgovaraju za podizanje novca sa računa skupštine stanara? Da li stanari imaju uvid koliko para se troši?
    Skupština stanara je FIRMA sa poreskim brojem i sa računom u banci!
  • Ivana

    23.02.2017 17:25
    bez potrebe
    stanarima nisu potrebni ni uputstva, ni novi Zakoni a tek nam ne trebaju profesionalni upravnici koje moramo doškolavati iz svog džepa
  • Perkov Marko

    23.02.2017 14:06
    Veselina Maslese 118
    Nama skupstinu vode 4 babe udovice. Bivsi predsednik glumi supermana i svi radovi se izvode na njegov nacin. Svaku ideju suzbija na njemu prikladan nacin. Izabiru izvodjace radova bez suglasnosti ili strucnog nadzora kod odabira posto se ove babe razumeju u sve od liftova, vrata, gradjevine, prava i glume drvene advokate.

  • Minja

    23.02.2017 13:10
    Greska
    Vec se primenjuje novi zakon, posebno deo sa represijama i kaznama, konkretno u slucaju velike nepravde kad jedna porodica nema sredstava da placa hirove predsednika i pojedinih clanova skupstine koji su uz njega.
    Nije tacno da stanari odlucuju o svemu vec predsednik namece svoju volju gotovim odlukama i falsifikovanim potpisima!!!!
    Vlasnik udruzenja moze imati 13000 zgrada pod svojim pokricem ali nista to ne vredi kad nije dovoljno upoznat sta rade njegovi 'profesionalni upravnici'.
    Ovo je jos jedno izmisljeno radno mesto i izmisljen zakon da bi svi osim nesrecnih stanara imali koristi!
  • paraglajder

    23.02.2017 12:45
    Luda drzava ludi zakoni.
  • Napoleon

    23.02.2017 11:47
    Žašto ne pričaju o tome kako nam se ceo grad oseti na kanalizaciju, gde su bile kuće sada su zgrade a kanalizacija loša. Ceo grad nam smrdi.
  • mile

    23.02.2017 11:41
    Jedno pitanje, da li ce upravnik da se pobrine o tacnom broju prijavljenih stanara?Slazem se da niko ne moze bolje da brine o zgradi od nekog odgovornog ko zivi u toj istoj zgradi, ali na primer kod mene u zgradi predsednik nije bas odgovoran, sa obzirom da je prijavio da sam zivi u stanu, a u stvari zivi sa zenom i dvoje dece, a isto je uradio i sa drugim stanovima u kojima zive njegovi prijatelji sa kojima prica svaki dan, dok je moja porodica uredno prijavljena. I tako je vec godinama. Kada sam preracunao, dosao sam do broja od 20 neprijavljenih stanara, a zgrada ima ukupno 50 stanara, dakle samo 30 je prijavljeno. Pitam se da li bi mi se isplatilo da placam upravnika 300din ako on uredno prijavi sve stanare, jer bi mi onda informatika bila manja za bar 1500din?
  • stanarka

    23.02.2017 11:08
    istina??
    Sve to što se navodi,apsolutno nije istina. Stanari su ti koji sve plaćaju,pa i profesionalnog predsednika,njegovu uslugu 300,00 dinara pa i više u nekim zgradama.Naplaćuju se u celosti tj 100%. Dižu novac sa računa bez obzira koliko je stanara uplatilo priznanice JKP Informatika.A što se tiče biranja firmi za održavanje tek tu postoje propusti...Samovoljno koriste potpise i biraju sami koja firma će održavati zgradu i od svakog posla i svakog fakturisanog naloga se ugrađuju i naplaćuju više...A ko to sve plati-stanari???A na računu nikad novca jer naravno uvek prvo naplate svoju uslugu??? Koju?? Ponekad ne udju u zgradu po par meseci...Zato je najbolje da predsednik bude iz zgrade. Ko može bolje brinuti o našem ulazu,od nas samih? A to da zgrada mora da ima profesioanalnog upravnika su gluposti i manipulacija svih tih firmi koji imaju profesionalne predsednike,da bi se stanari zaplašili i odustajali od te funkcije. I zašto žele da dobiju sva prava kao predsednici,pa naravno da bi mogli da rade šta žele i sami odlučuju o svemu bez saglasnosi ostalih stanara koji naravno sve to i plaćaju!!!
  • Milan

    23.02.2017 10:19
    stanar
    Postoje predsednici skupstine stanara koji su savrseno obavljali svoj posao, brinuli o samoj zgradi kao o svom privatnom posedu, komsije bile prezadovljne nacinom funkcionisanja skupstine, te iz tog ugla zasto takvim skupstinama nametati upravnike koji u tim zgradama ne zive . Naravno napustenim zgradama uvesti upravnike, ali tamo gde to funkcionise ne treba ni dirati. Nemojte zbunjivati stanare sve je to i do sada funkcionisalo i funkcionisace naravno i bez upravnika. U nacelu se NISTA I NE MENJA samo nazivi organa skupstine.
  • Gari

    23.02.2017 10:11
    Ništa nam sigurno neće biti bolje od tih upravnika,samo još jedno njuškalo ,egalno više i da se zaposle stranački i rodbinski kadrovi,a zapravo će da lade ja....
  • NS

    23.02.2017 09:15
    Hm?
    Da li to znači da moja komšinica više neće moći da urla po ceo dan?!
  • Nervirach

    23.02.2017 08:43
    A uputstvo stampa koji clan?
  • nss

    23.02.2017 08:14
    nss
    mene vise zanima kako ce npr da se sanira ravan krov nego sam upravnik zgrade...ko ce da natera stanare da plate radove kada nam je kultura stanovanja kao i kultura nacije ravna rijaliti programu
  • O, da

    23.02.2017 08:01
    Potrudite se
    Ne bi škodilo da aktuelna vlada sastavi i jedno Uputstvo o preživljavanju u Srbiji.
    Sa naznakama koje su cene rada i cene koje opterećuju tog stanara.
    Eventualno o dohocima političara u poređenju sa dohocima prosečnih građana.
    Neki grafik, kartu...
    Ima toga još...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna