Autor: Tanjug

Info
23.05.2017.
21:24
Ustavni sud Srbije odlučio je da Odluka o osnivanju Javne ustanove Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture (VANUK) nije u skladu sa Ustavom Srbije.
  • dijasporac

    25.05.2017 01:00
    Pazi kad "kulturni" Bacvani ne znaju ni kako se pise prezime Mozart iako ga navodno slusaju, verovatno je prosao pored kladionica Mozzart pa mu je to "kulturni nivo". Uzgred, pojam "Vojvodina" postoji 72 godine, ona Vojvodina iz 19-tog veka na koju se pozivaju autonomasi se zvala Srpska Vojvodina, toliko.
  • Liman Cleaner

    24.05.2017 22:31
    @slaninari, vladani - Dvanaesta generacija, sto Banat, sto Backa, a vas je doter'o ili pavelic ili terezija, nema trece, ovde ste zauvek tudji na mome. Ne postoji domicilni manjinac sa porodicnom istorijom starijom od 200 godina, tako da... A granice ce se tek crtati, sad se tek desavaju globalne promene, ovo dosad nista nije bilo. Vase mizerne i bizarne maticne zemlje jos uvek postoje samo zahvaljujuci Carevoj dosadasnjoj dobroj volji.
  • RepublikaVojvodina

    24.05.2017 21:42
    Liman Cleaner@
    slažem se sa tobom: (....Totalno, ali totalno ukidanje tzv. "autonomije"), Napokon odlčan predlog za nas Vojvodjane !!!
  • slaninar

    24.05.2017 20:24
    Liman Cleaner@ ...tako ste ti i tvoj vodja pre 25 godina "pravili" državne granice od Prevlake preko Kavlobaga, Vivovitice, pa sve do Kosova i gde god ste to pokušali, dobili ste po njokalici. Ostavi Vojvodinu na miru i vrati se u svoju guduru (ako smeš) pa tamo prekrajaj i preimenjuj "svete srpske zemlje" (takodje ako smeš) !!!
  • VladaN

    24.05.2017 20:10
    @Liman Cleaner
    O kakvoj "srpskoj zemlji" govorite? Vojvodina je ratni plen osvojen okupaciom, anektiranjem...i čime već posle I Svetskog rata. Možda da se Vi fokusirate na Kosovo ili neku sličnu izgubljenu srpsku zemlju pa srbujte tamo do mile volje. Vojvodina je sada samo teritorija koja služi isfrustriranim nacionalistima da ližu svoje rane za sve batine koje smo dobili zbog vođenja pogrešne politike i ne shvatanja promena na globalnom nivou.
  • VladaN

    24.05.2017 19:52
    Što se trudite...
    ..da objasnite nekome nešto što nema čime da shvati?
  • Vojvodina Republika

    24.05.2017 18:47
    @liman cleaner
    Hoćeš znači reći da je kralj Aleksandar I bio "komu-naci" kada je nakon ulaska Vojvodine u Kraljevinu prihvatio postojanje "Dunavske banovine" sa centrom u Novom Sadu ?
  • Koriolan

    24.05.2017 18:41
    Ne klepeći nanulama...
    "Danas", 2009. U mnogim zemljama, pored nacionalnih, državnih, postoje i regionalne akademnije, i to u povećem broju, posebno u Evropi.
    NEMAČKA: Majnc, Getingen, Bavarska, Berlin-Brandenburg, Hajdelberg, Severna Rajna-Vestfalija, Saksonija u Lajpcigu... ITALIJA: Torino, Verona, Padova, Toskana, Udine, Breša, Bergamo, Venecija, Lombardija. FRANCUSKA: Alzas, Nimes, Turan, Lion, Ruan, Savoja, Monpelje, Tuluz.
    Nemačka - federacija, Italija - regionalno ustrojena država, Francuska primer unitarne države.
    Drug Jovanov mora da pljuje po Vojvodini da bi dokazao svoju privrženost... ne znam kome/čemu. Valjda samo svom buđelaru. Za takve likove u Vojvodini kažemo da su MORASTI.
  • Liman Cleaner

    24.05.2017 16:50
    Totalno, ali totalno ukidanje tzv. "autonomije", spustanje srednjeg nivoa vlasti na Srem, Backu i Banat, i da nas Bog vidi. Ne postoje nikakvi nacionalni, istorijski, ekonomski, kulturni niti bilo kakvi drugi razlozi za odrzavanje ove besmislene komu-naci izmisljotine. Sto ne znaci da ljubitelji ne mogu da naprave vojvodinu negde drugde, dinko recimo u Tuzli, ko voli u Zagorju ili bilo gde, dosta je bilo zapisavanja srpske zemlje.
  • Blajv

    24.05.2017 15:25
    @v

    Vidim neko se kvalitetno napasao ja*a na Limanu, ili su mu se svi redom iz kraja izređali na bivšoj, pa sad pljuje preko interneta: to je junačkije nego iza leđa.
  • Bačvanin

    24.05.2017 14:22
    Vojvodina
    Severna srbija se zavrsava na Gazeli ili Brankovom mostu !!! Dalje je VOJVODINA. Dok je severna srbija bila pod turcima, Vojvodina je bila pod Austrugarskom zbog cega je izmedju nas ta nepremostiva kulturoloska razlika. Tamo se danas slusaju teheranske narikače, šemse, sabani, hasani i jašari, dok se u Vojvodini preferira Strauss, Mozzart ili najmanje tamburica.
  • dule

    24.05.2017 13:32
    Ustav Srbije?

    Jel to ono smehotresno pisanije po kom je Kosovo deo Srbije al eto ipak nekim čudom gospodar Srbije, trenutno premijer a za koji dan i predsednik, mora da umoljava tamo neke nepostojeće organe kad hoće da poseti tu "svoju" zemlju?

    Što se malo taj Ustavni sud ne bavi ugovorima koje je gospodar potpisao u poslednjih par godina, što vezano za Kosovo, što vezano za BG na vodi, što vezano za razne druge sporazume kojima se suspenduju zakoni i Ustav Srbije na teritoriji iste.

    Sve neki moralni pigmeji sede u tom strašnom sudu i svoje frustracije leče na Vojvodini.
  • Vojvodina Republika

    24.05.2017 12:56
    @ severna srbija
    Kako je kod vas na severu, u Beogradu ?
    Ovde okupator zajašio od '88., nikako da sjaši...
  • Viktor

    24.05.2017 10:00
    A čemu?
    Na stranu politika, zašto niko ne gleda ekonomski? - SANU je podbacila odavno. Ne rade ni frakciju onoga što bi trebalo da rade. Kultura je marginalizovana, i prepustili su to bez ikakvog otpora. Obrazovanje je smejurija. Zadatak je bio "da nauku obrađuje i unapređuje" ... " da potpomaže udomaćivanje i razvitak viših umetnosti". Nema ni jednog ni drugog. Kao ona grčka kancelarija za zaštitu jezera koje je 80-tih isušeno. I šta sad, treba nam dve takve institucije? Šta oni ustvari rade? Čemu doprinose, sem novom razdoru i svađi?
  • v

    24.05.2017 09:28
    severna srbija !
    Vojvodina repbulika, liman - vatikan, zvanicna religija.
    Tamam ste svi tih karaktera limanskih, pivce i rokenrol - imas cigaru !? Ono, gari cekaj da oktenes ledja da te pljunem.
    Bicete republika, kad na vrbi rodi nokat.
  • Sremac

    24.05.2017 09:21
    Nije u skladu sa nelegitimnim na silu i preko noci donesenim Kostunicinim plagijatom od ustava.
  • Milanko

    24.05.2017 08:59
    Sta se ovaj tip petlja i komentarise VANUK.On nije kadar da shvati ni kako funkcionise mesna zajednica.
    Svasta!
  • V

    24.05.2017 08:58
    Neustavno?
    kada će "ustavni" "sud" potvrditi da je i zakidanje Vojvodine za Ustavom garantovane prihode takođe neustavno, ili nedajbože da su puč i jogurt revolucija bili neustavni jer niko Vojvođane nije pitao da li su za gašenje autonomije?
  • Vojvodina Republika

    23.05.2017 23:45
    Nadajte se, ali Vojvodinu izbrisati nikada nećete. Proći će i vaše, vratićemo sve što je naše.
  • VladaN

    23.05.2017 22:58
    Ni Ustav...
    ..nije u skladu sa Ustavom, pa šta. Ali mnogo je važnije da ovaj Jovanov nije u skladu sa samim sobom.
  • jogurt bumerang

    23.05.2017 22:29
    zar ne beše ovaj u dSSu?
    a sad je u SnSu? potpredsenik?
    ovo je sad politička ideja SnSa?
    dakle zatiranje ideje Vojvodine je sad ideja SnSa? Onda onog trenutka kada SnS bude proglasila nadležnosti Vojvodine u novom Ustavu Srbije ovaj daje ostavku? čini mi se - ne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna