Autor: Euroactive

Info
13.10.2017.
15:10 > 15:10
Evropska komisija je objavila smernice koje treba da pomognu članicama da zaštite poljoprivredno zemljište od pretnji poput prekomernih spekulacija sa cenama ili vlasničke koncentracije.
  • Nana

    14.10.2017 09:37
    Lalino misljenje
    Kada je moj deda,Lala iz Banata, udavao kcer (moju mater), ovako joj je rekao: "Darujem ti lanac zemlje u miraz jer ce ti dogodine doneti namestaj, a one sledece..... Da sam prodao tu zemlju i kupio ti namestaj, nikad vise zemlje..."
  • Semtex

    14.10.2017 08:49
    @Evropa
    Ima itekako jer ovo je još jedna od šargarepa na štapu za domaću magarad koja vodi stado.Simptomatično je da se ovakve smernice daju zemljama bivšeg istočnog bloka kojima je potencijal za poljoprivredu jedino što imaju.Cilj je da ubiju poljoprivrednu proizvodnju tako što prvo prilagode zakon,pre toga puste kartelsko udruživanje izvoznika i hladnjačara (posao kojim ne može da se bavi bilo ko u Srbiji) zatim primoraju male proizvođače standardima potrebnim za izvoz da se zaduže u bankama,pa krenu da uvoze džank sumbvencionisane proizvode iz EU kako bi im dodatno oborili cenu rada i kada pokleknu pod kreditima polako na snagu kreće da se nameće ovakav zakon.Za koju deceniju tačno će se videti kako se samo korporacijski proizvođači bave ovim poslom uz drastično povećanje cena proizvoda usled kartelskog udruživanja.Takodje odluka o prodaji zemelje je kapitulacija bez ispaljenog metka,neko aminuje prodaju teritorije ove države strancu.
  • Vlada

    14.10.2017 07:36
    ---
    Naša državna mafija usvojiće zakone koji im odgovaraju da pokupuju poljoprivredno zemljište u državnom vlasništvu i ono koje pravno nije ničije - izgubilo je vlasnike. I ne samo to, usvojiće zakone po kojima će ex-predsednika Tome vikendica takvim zakonom moći da se legalizuje bez obzira na izuzetno loše posledice po celu državu, jer moći će da se legalizuje sve i svašta. Ova vlast je NAJGORA od svih prethodnih! Kriminal joj je srednje ime.
  • Seljak

    13.10.2017 22:10
    Zemlja se ne prodaje
    Pametan domaćin nikada ne prodaje zemlju bez velike muke. Ako baš zbog nečega mora da proda, onda to čini nerado i prodaje samo manji deo ,ali samo kad je siguran da će tim novcem kupiti nešto isto tako vreno kao što je parče zemlje..
  • Evropa

    13.10.2017 16:31
    EU?
    Kakve veze ima Srbija sa EU i njenim zakonima, sta mi je promaklo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna