Autor: Beta

Info
15.10.2017.
18:56
Rizik da se postane siromašan ili da se bude "isključen" iz društva je gotovo duplo veći u Srbiji nego što je prosek za članice EU, istaknuto da Svetski dan borbe protiv siromaštva.
  • Nešo

    15.10.2017 22:30
    Kada je to počelo?
    O: Od kada je mlađen dinkić zatvorio domaće banke i uveo inostrane ali sa naj nepovoljnijim kreditima na svetu. Zatim je upao kod Borke Vučić sa kalašnjikovim i oterao je brutalno samo da bi on bio guverner narodne banke u vlasništvu zapada. Zaista uspešan jedan čovek.
  • Lui

    15.10.2017 21:22
    Agenda odloženog kolapsa
    Nova agenda održivog razvoja UN je tako evropska po karakteru i načinu donošenja (pesnica i čizma - umotana u svilu i kadifu).
    Ona je tako američka po efektima koje proizvodi prilikom realizacije nasuprot komuniciranoj viziji i ciljevima (održivi rast razlike između bogatih i siromašnih - bez svetskog rata; uz stalne lokalne ratove; uz povremene svetske ekonomske i socijalne krize; uz povremene pandemije; uz bogaćenje i ojačavanje međunarodnih zapadocentričnih institucija i razvijenih država; uz slabljenje i stavljanje u zavisni položaj nerazvijenih zemalja i zemalja u razvoju; uz uspostavljanje, održavanje i širenje minimalne zarade na većinsko stanovništvo u zemljama poput Srbije, kao standarda i garanta međugeneracijske pravičnosti sadašnjih i budućih stanovnika planete, odnosno kao garanta dotoka inostranog krupnog kapitala, stranih investicija i garanta izvoza organske hrane i kvalitetne robe).
    Nova agenda održivog razvoja UN nije ništa drugo do pusta želja da se uvaže i ostali podsistemi osim ekonomskog; samo odraz nesposobnosti ili nespremnosti sveta da globalnu ekonomiju potčini interesima čoveka, a ne obrnuto - da čoveka i njegovo životno okruženje potčinjava interesima ekonomije velikih. Održivi razvoj nema perpektivu ukoliko odlaže neizbežno - nulti ekonomski rast razvijenih zemalja, zaustavljanje razvoja tehnologije i globalnu preraspodelu bogatstva i moći.
  • EU

    15.10.2017 21:15
    @Boki
    Muka mi i od EU i od Srbije

    Meni samo od Srbije .
  • Boki

    15.10.2017 19:53
    Muka mi i od EU i od Srbije
  • dobrotvorka

    15.10.2017 19:22
    SIROMAŠTVO
    Pare nisu problem-para nema! Ali zato... mi imamo puuuno obećanja od našeg preCednika.
  • Maxa

    15.10.2017 19:08
    Nema rizika
    Nema rizka, siromaštvo je zagarantovano, samo se svako nada da za njega to ne važi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna