Autor: Novosti

Info
22.10.2017.
22:06
Pijaću vodu u Srbiji treba zaštititi Ustavom, poručuju stručnjaci - hidrolozi i profesori Pravnog fakulteta.
  • Informacija

    23.10.2017 09:18
    U Ukrajni su Amerikanci pokupovali sve izvore. Ubacili su neku bakteriju u gradski vodovod i sad su primorani da kupuju flasiranu vodu iz svojih prodanih izvora. Kao sto se godinama vode ratovi zbog nafte tako ce jednog dana i zbog vode.
  • Milan

    23.10.2017 08:38
    Drugi su krivi
    Slažem se da ne treba prodavati izvorišta, ali nisu to jedine rezerve pijaće vode.
    Šta je sa svakodnevnim zagađivanjem vodotokova, izlivanjem kojekakvih otrova u kanalizaciju, tretiranje obradivih površina opasnim materijama koje završe u podzemnim vodama... Da ne pričam da u mnogim selima seljaci jednostavno preprave bunare, koje više ne koriste jer imaju vodovod, u septičku jamu.
    Jeste sve to zabranjeno, ali se ništa ozbiljno ne preduzima da se spreči.

    Drugo, većina nas nema ni naznake ekološke svesti, kao pojedinci i kao narod smo bahati i bezobzirni prema prirodi, svaku livadu časkom pretvorimo u divlju deponiju, nacionalni parkovi su prepuni plastičnih boca i ostalog otpada koji "ljubitelji prirode" ostavljaju za sobom, gradovi su puni smeća, ali nama su uvek krivi neki stranci i neki političari koji im nešto prodaju. Znam da će mnogi reći da se to rešava prisilom i kaznama, ali ljudi kojima je potrebna kazna i prisila da bi bili pametni i pristojni i brinuli o budućnosti svoje dece bi trebalo da su u velikoj manjini, a ne u većini i još da glume nekakve borce za pravdu i žrtve kojekavih zavera.
  • Mile

    23.10.2017 08:17
    Ne samo vodu. Od alavih političara treba zaštititi sve, od plate, penzije pa do prirodnih resursa svih vrsta. Inače će prodati sve za svoj račun a na štetu svih nas.
  • komentar

    23.10.2017 07:22
    "Poluinformacije, spinovanje javnosti. Dok te izvore, stranci nisu poceli flasirati, ta voda je oticala u reke. Ima jos izvora koliko vam dusa iste, koje niko ne koristi. Od mineralnih, termalnih do izvorskih voda. Izvolite braco pa zakupite izvore, flasirajte vodu, izvozite je Arapima Kinezima zednim Afrikancima. Niko vam ne brani, ali se mora mrdnuti dupetom. A to nam je najveci problem. Kursumlijska Banja na primer. Napustena, propala... Milioni litara termalne mineralne vode otice u propast. Niko se ne nervira, i onda kad dodju stranci pa je iskoriste, onda ce nam oni biti krivi."
  • Miloš

    23.10.2017 07:11
    Zaštititi i zemlju
    Političari su neuki i nestručni, a spremni na sve radi svojih privilegija, njima ne treba verovati. Treba Ustavom zaštititi i zemlju, poljoprivredno zemljište, a ne samo vodu!
  • bre

    23.10.2017 05:55
    Ne samo što bi preostale izvore trebalo ustavom zaštititi nego bi odgovorni za prodaju trebali da pred (prekim) sudom odgovaraju za veleizdaju! Nijedna druga država, nijedan političar sa imalo pameti ne bi dozvolio prodaju najvažnijeg postojećeg prirodnog resursa!
  • dado

    23.10.2017 01:16
    Nismo mi prodali, prodali su oni koji vode ovu drzavu godinama od zutih do naprednih!
  • Bog

    23.10.2017 00:33
    Primetio sam
    Kada sam bio u Srbiji pre godinu dana primetio sam da je flasirana voda pomesana sa česmušom.
    Ne verujem da bi to mogao da primeti neko ko je redovno pije.

    Prodaju vam maglu u flaši
  • Zabag

    22.10.2017 23:53
    Nasmejaste me. Ko? Politicari da nesto zastite???
    To su sve redom korumpirane zveri...
  • "Razgovarac"

    22.10.2017 23:27
    RAZGOVORI
    "Ima prostora da se o tome ozbiljno razgovara. O pijaćoj vodi moramo voditi računa, jer je potrošnog karaktera i taj resurs mora da se zaštiti", kaže Nedimović.

    Ako je ovo tacno preneto, ovo nije predmet razgovora, nego jedno od gorucih pitanja opstanka u Srbiji!
    Nema vise vremena za "razgovore" i neuke politicare kada je u pitanju goli opstanak u buducnosti!
    Ovo je potpuna sramota i tragedija na koji nacin se pristupa temi od elementarnog znacaja za ovu zemlju i kome se ona poverava.
    Da nam nasu vodu prodaju strane kompanije!????
    Nestvarno!


  • sale

    22.10.2017 22:59
    Drzava ne sme da se mesa u biznis. Ovo je kapitalizam i sve mora da se privatizuje.
    Po meni je ne ustavno da drzava pomaze bilo koju kompaniju.
    Neka drzava sada izracuna koliko su dali para recimo Srbijagasu i da podele te iste pare svim ostalim firmama.
  • dobrotvorka

    22.10.2017 22:38
    U tišini
    "Srbija je prodala svoja izvorišta najčistije pitke vode..." Sramno, strašno i izdajnički od strane vlasti. Zrenjaninci (što je još gore, nisu jedini) već trinaest godina nemaju pijaću vodu a naša "vlast" krčmi vodu (i štošta drugo) što pripada NARODU. I bogati se.
  • aaaa

    22.10.2017 22:27
    aaaa
    i majku rodjenu ce prodati nesretnici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna