Autor: Novosti

Info
05.10.2018.
22:24 > 22:29
Provizije koje banke naplaćuju za obradu kredita "pale" su na Vrhovnom kasacionom sudu.
  • Sudijski pripravnik

    06.10.2018 10:30
    Upravo ovih dana pišem nekoliko presuda kojim se odbija zahtev klijenata za naknadu štete. Tačno je da je Vrhovni sud izneo stav, ali se on jako široko može shvatati. Dalje, netačno je da se u trošku obrade kredita mora navesti šta tačno spada u te troškove, dovoljno je da je klijent bio upoznat sa tim da će mu biti naplaćeni ti troškovi i da se saglasio, potpisujući ugovor.
  • Student

    06.10.2018 08:32
    Ekonomije
    @Pjotr
    Treba procitati do kraja. Banke nisu u pravu. Ne moze banka troskove obrade kredita naplacivati razlicito, nekome 100, nekome 200, nekome 2000€ u zavisnosti od veličine kredita. Obrada kredita mora biti ista za sve, ma koliki kredit uzeli. Mojim roditeljima je banka naplatila troškove obrade kredita 2500€. To nije normalno. Morali smo da uzmemo kredit I odmah otisli kod advokata da ih tužimo.
  • U kandzama benke

    06.10.2018 08:11
    Duznik
    Gde su sad oni pametnjakovići koji su pisali po komentarima da smo mi koji smo uzimali kredite kockari I da ce drzava iz budzeta morati da vrati umesto nas neki dug jer ce banka tuziti drzavu u Strazburu!!!!! Isto tako će biti I sa Švajcarcima, samo je pitanje ko će doživeti I ko će kroz kakvu sudbinu proći do okončanja postupka. Banke deru gradjane, a za sve je kriva Nardona banka koja ej na strani banaka.
  • Salamander

    06.10.2018 08:07
    predlažem
    Da same banke vrate provizije, onima od kojih su ih uzeli.
    Jeftinije im je.
    Lepo donesu odluku i uplate na račun klijenta, a samo da pošalju obaveštenje.
    Zatim pošalju izvod.
    Izvode iovako naplaćuju.
  • Intesa

    06.10.2018 00:19
    Pitanje
    A ko je duzan da plati nkosku,da oni banci garantuju za mene,jer sam u intesi ja kao klijent snosio troskove od 1500€...a meni ta garancija za mene nije potrebna nego banci
  • Dušan

    05.10.2018 23:22
    Samo kamata i gotovo
    Kod kredita bi država trebala da dozvoli naplatu samo kamate i onda bi nam svima bilo sve jasno i čisto, ko je povoljniji od koga, ovako efektivna kamatna stopa, troškovi administriranja kredita, naknada za obradu zahteva, monitoring i sto čuda, naravno da nam nije jasno kod koje banke je povoljniji recimo stambeni kredit, kada svako naplaćuje nešto dodatno, bilo bi normalno kada su krediti u pitanju da se jedino kamata naplaćuje i svi bi znali da li je povoljniji kredit sa 4% ili 5% kamate
  • Pjotr

    05.10.2018 23:10
    Nije tačno
    Nije tačno to što navodite. Vrhovni kasacioni sud je dao jako široko tumačenje svog stava, da ga i klijenti i banke tumače kako njima odgovara, u prevodu kurvaju se. Realnost je ta da ne živimo u Nemačkoj ili Holandiji, i da je kod nas bankarski lobi jači od svakog suda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna