Autor: Novosti

Info
23.10.2018.
08:37 > 09:49
Ukoliko poslanici usvoje novu verziju Zakona o planiranju i izgradnji, tehničku dokumentaciju za zgrade i kuće ubuduće će moći da rade samo projektni biroi registrovani kao pravna lica, ali ne i oni upisani kao preduzetnici.
  • ns

    23.10.2018 21:16
    @pa
    Nemaš pojma.
  • Inspektor Višekruna

    23.10.2018 17:06
    I još nešto!
    Golubari bi trebalo da podnesu tužbu zbog naslova!
  • Inspektor Višekruna

    23.10.2018 17:03
    Ma hajde!
    Stanje u komorama, klasterima i sl. je inače bilo dobro!
    Nemojte me zasmejavati!
    Koliko kuća se srušilo, jer je neki licencirani projektovao zgradu pored njih!
    Jel možda bilo licenciranih u "promenadi"?
  • Cockney Call

    23.10.2018 15:07
    Licenca
    Elem, licencu treba da izdaje ministarstvo građevina, ko kadgod i da je uslov za dobijanje inženjerske titule (čitaj licence), boravak na gradilištu, brodogradilištu, elektrani ili na terenu minimum pet godina...Mlađe generacije licenciranih inženjera su toliko neuki i (šta vidiš na internetu to se prenosi na teren), da je to tragikomično, pitaju majstore za mišljenje :). Koji debil sa faksom nabuba više, dobije licencu,,,
  • Marko

    23.10.2018 14:54
    Nema neke velike filozofije
    Radikalizovati i proširiti proteste do ispunjenja zahteva. Zar vi mislite da su civilizovana zapadna društva postala to tako što su njihovi građani sedeli skrštenih ruku i čekali da im neko nešto da? Mi propadamo jer nismo u stanju da skapiram ovakvu bazičnu stvar i jer smo zatucani a ne zbog loše vlasti. Ona je samo rezultat našeg delanja i nedelanja, simptom.
  • Pa

    23.10.2018 14:51
    Mnogo buke zbog nicega mora se priznati da je ova oblast kod nas neuredjena sto se vidi po projektima zgrada osim toga nisu to nasi izmislili nego ih na to tera eu bas zato da bi se dovela ova oblast u red i da oni mogu ovde da posluju kao kod kuce .Prema tome vas bes sto nemozete da radite na crno i ds manipulisete sa papirologijom prenesite na druge .
  • aa

    23.10.2018 14:00
    a
    Moja komšinica odličan student na arhikturi , sanja odlazak u Italiju, nešto stariji komšija je već u Italiji prosek ocena na fakultetu je bio 9.Ko nam ovde ostaje? Sa ovim ponuđenim pravilima niko kvalitetan.
  • Dragica

    23.10.2018 13:45
    Bahatost
    Nepostovanje struke, znanja i inteligencije, bahatost i demonstracija sile.
  • ns

    23.10.2018 13:41
    idiotluk
    I ovako jedva prezivljavamo kao preduzetnici sa projektnim biroima.
    @Reket do reketa - bas tako
  • Salamander

    23.10.2018 13:26
    gospodo inženjeri
    VI imate moć, vi ste glasačko telo , saberite vaše porodice, rodjake, osnujte partiju, zajedno sa lekarima i advokatima. Neka to bude partija školovanih intelektualaca.
    PŠI
  • Zivan

    23.10.2018 12:37
    Ko sa đavolom tikve sadi
    Namera vlasti jeste grozna, ali i inžinjeri se decenijama planirali i(li) gradili nelegalne objekte, bili operativni izvršioci raznih mahinacija sa nivoa včasti...
  • Nova komora

    23.10.2018 12:27
    Urušen ststus inženjera
    Ovaj događaj je prilika za pravljenje velikih promena u položaju i stavu inženjera i prema vlastima, ali i prema Inženjerskoj komori.
    Tretman inženjera je takav da im je na čelu firme "Koridori Srbije" bio čovek sa nekim menadžmentom iz Sremskih Karlovaca i sa beogradske livade. Sadašnji direktor Babić je mašinac. što jeste ozbiljna, ali je neodgovarajuća struka za to mesto.
    Nepismeni predsednici opština su bogovi za lokalne gradjevinske inspektore i one koji izdaju dozvole, treba da nadgledaju radove, vrše tehnički prijem...
    Zašto je na čelu ministarstva osoba sa završenom ekonomijom? Da li bi možda građevinac mogao da bude na čelu ministarstva finansija, ili zdravlja kako je lekar Dulić bio ministar građevine?!
    Druga osoba u ministarstvu godinama je pravnica Damnjanovićka, a zakoni naglavačke menjani i svaki za inženjere sve gori! Može li građevinac da bude ikad drugi u ministarsvu pravde?
    Sa druge strane Komora je uvezana interesna grupa za upravljanje ogromnim prihodom od članarine, koja ne brine o statusu i problemima članova. Godinama je blokirana od iste takve grupe naslonjene na ministarstvo, jer je Šumarac, alfa i omega Komore, bio član Pajtićeve vlade u senci, a onda je sasvim logično politički iziritirana reagovala Mihajlovićka i nastade džumbus na štetu inženjera
    Advokati bi za ovo davno napravili revoluciju.
    Izlaz je nova izborna skupština uz neposredno učešće svih članova koji se pojave.
    Onda rešavanje egzistencijalnih pitanja...
  • Tasa 1951

    23.10.2018 12:04
    Samo bezanija odavde deco
    Srbija je jedina drzava u Evropi koja nema usvojen Zakon o poreklu imovine narodnih poslanika a ti narodni poslanici koji su postali poslanici bez ikakvog dokazivanja stecene imovine donose Zakone o licencama za neciji rad koji glasaci i poreski obveznici koji su dokazali stecenu imovinu moraju postovati i primenjivati????

  • Pera

    23.10.2018 11:42
    Umesto da je bilo dijaloga sa inzenjerima, administracija radi sta hoce a na stetu javnog interesa. Pametna drustva napreduju a Srbija sa naprednjacima ide unazad i razgradjuje institucije zbog male ali licne koristi onih koji su na vlasti ili lica koja mogu da uticu na njih.
  • Jaa

    23.10.2018 10:11
    Kadija te tuzi, kadija ti sudi
  • Reket do reketa

    23.10.2018 10:04
    Možeš, ako ti ja dozvolim
    Naravno da nije u redu da diplomirani arhitekta ne može nekom da uradi projekat objekta.
    Ovo je ista priča sa licencama.

    Da bi nešto smeo da uradiš, moraš da platiš licencu. Obično, veoma skupu.
    Kao nekad u srednjem veku - feudalcu.
    Na primer, u Kanadi elektrotehničar iz jedne oblasti nema pravo da promeni utičnicu, ni osigurač u drugoj oblasti. Jer za nju nema licencu.
    Kako kad bi kod nas dobio licencu za JužnoBački okrug, ali ne sme da radi u SevernoBačkom.
    Idiotska priča koju su izmislili idioti, obično oni koji ništa ne umeju da urade.
    Znači, političari. Koji bi da se bogate po principima ucene.

    Ovo su isto sada uradili putem Zakona o oružju. Prepisali od Evrope.
    Imaš pravo da držiš oružje i braniš se, ako imaš dovoljno novca i ako ti ja dozvolim.
    Što znači d aoni kojima se ne dozvoli držanje oružja u miru - ne smeju da ga prime u ruke ni u ratu. Jer je mnogo stresnija i opasnija situacija.
    Sjajan način da se razoruža zemlja. Odeš, platiš 6000 pregled i niko ne sme da te naoružava, jer ide protivno mišljenju stručnih lica.

    Toliko o licencama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna