Autor: Milan Ceković

Info
24.04.2014.
08:40 > 19:19
Da, da, taj prag je mnogima drag, ali ostaje rđav trag na njemu. O čemu se radi?
  • Bojler

    27.04.2014 18:50
    @ Mirjana
    Hvala, na odlicnom komentaru.
  • Mirjana

    26.04.2014 07:26
    (ne)ima nade
    Mislim da nade nema. Koji mehanizam ovog sistema će omogućiti da oni pravi budu prepoznati? Drugo, još značajnije pitanje, da li to bilo ko iz ove vlasti uopšte želi? Rekla bih da je to pitanje suštinsko. Ako postavljate za ministre Nebojše, Maje i slične, onda jasno šaljete poruku da vas profesionalizam i znanje baš ne zanimaju mnogo. Nestranački ministri su samo farsa. Ako imate dobre namere i svest o limitiranim unutarstranačkim kapacitetima, onda nema podele plena, nema kompromisa! Najbolji moraju biti u vladi. Onda ne možete krpiti budžet smanjujući ionako male plate prosveti i zdravstvu, jer budućnost svake države su upravo obrazovani i zdravi građani.Naplati porez najbogatijim koji su dužni državi. Ako su im propale firme, zapleni im jahte, kuće, imovinu. Koliko hrabrosti, preispitivanja, razmišljanja poštenom čoveku i znalcu u okviru pojedine struke treba da se u ovoj jadnoj zemlji prihvati bilo kakve funkcije? A oni , na svim nivoima vlasti, skupili se i čereče, kao hijene. To mi ne uliva nadu! A jako, jako bih volela da grešim!!!Vreme će pokazati.
  • Smrtnik

    25.04.2014 07:46
    Uzrok
    Baš tako... Uzrok je upravo loša selekcija, a posledica je sve oko nas
  • Za Dejana

    24.04.2014 23:18
    bravo...
    Dejane, hvala, odlično zapaženo... moja ideja je bila da pojedinca i društvo označim kao taoce, ali je došlo do greške... Ispravka sledi... :)
  • Dejan

    24.04.2014 22:07
    Talac, ne "taoc"
    Ovaj diktator iz Koreje je potpuno u pravu.
  • Kušlić PO

    24.04.2014 14:34
    Možda ...
    Demokratija je,sama po sebi,narodna,tako da je izraz 'narodna demokratija' klasičan pleonazam ...Ono što Milan ne vidi,čini mi se,jeste spremnost Sistema da ne dozvoli pojedincu,pa i grupi,da razvije svoj potencijal,ako isti nije pod kontrolom tog istog Sistema...U razvijenim društvima,ta interakcija je prirodno dvosmerna,i sam Sistem se 'hrani' znanjem,inicijativom i uspehom pojedinca..Kod nas,Sistem ima strah od pojedinca,iz očiglednih razloga ...E sad,da li smo mi to navučeni na kolektivizam,ili jednostavno nemamo mehanizme ni kritično raspoloženu masu da nešto menja,pravo je pitanje ...
  • Un, Kim Jon

    24.04.2014 09:39
    Gresis Milane, mnogo gresis. Ovo drustvo je navuceno na kolektivizam, popovskim recnikom na "sabornost" gde nema mesta za pojedince, te tako bez obzira koliko ovde ima "pametnih"" pojedinaca u njih se ne moze polagati nikakva nada da ce nesto promeniti u buducnosti. A da bi i pocelo nesto da se menja i okrece pojedincu kao nosiocu progresa, mora se poceti od sasvim prozaicnih stvari, kao sto je recimo promena imena parlamenta , pa da se umesto Narodna skupstina zove, recimo, Skupstina, a narodni poslanik samo poslanik .
    Ukratko, u "narodnim demokratijama" pojedinci ne postoje, a ako i postoje, ima ko ce se pobrinuti da ne postoje. Pitaj Djindjica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna