Info
20.12.2014.
09:43 > 10:07
Jedna osoba lakše je povređena u tuči koja se jutros dogodila u autobusu na Zrenjaninskom putu u Beogradu.
  • 20.12.2014 15:31
    Ja volim konje
  • 20.12.2014 15:03
    Građanin
    Ovakve vesti su prava prilika da se neistomišljenici ostraste i pobiju, pa čak i ovde među komentarima.

    Ja imam psa i praktično sam progledao kada sam kupio automobil, pa postao malo mobilniji. Pre toga sam ga vozio taksijem ili vozom, u kome je po internoj uredbi železnica dozvoljeno voziti psa ako mu kupite predviđenu kartu koja košta polovinu vaše.

    Nikad, nikad mi nije palo na pamet da ga uvodim u autobus, u kome je zabranjena vožnja ljubimaca. Ne zato što mislim da mirni psi ne bi trebali da se voze u autobusu, već jednostavno zato što je to zabranjeno i poštujem zabranu, i zbog toga što bih unapred mogao da predvidim da će ostali putnici popizdeti načisto.


    Nervira me silovitost ljudi i taj stav gde će svako nekome "sad da pokaže". Zato ti psi generalno i jesu bolji od nas, (kao) ljudi.
  • noname

    20.12.2014 15:02
    U nemackoj
    Je dozvoljeno uvodjenje u bus 2velika komondora stim da se za njih kupuje karta za dete. Naravno u takvim drzavama kad se kupi pas on se dresira i ne napada nina koga,niti ujeda. Totalno su smureni tokom voznje.

    Samo kod nas izgleda je to nemoguce. A da ko je protiv moze da ide u afriku gde nema gradski prevoz.
  • 20.12.2014 14:51
    ...
    "divlji africki indijanci"
    vala je moj kucov akademik pored tebe i tebi slicnih izroda
  • Телеп

    20.12.2014 14:23
    Два озбиљна прекршаја
    Тачно је да је у неким европским градовима дозвољено вођење паса у јавни превоз, али је то тамо регулисано посебним законом или правилником, који детаљно регулише услове под којима је дозвољено увести пса у бус.
    Код нас то није случај, свиђало се то неком или не , али док је тако, нико нема права да уводи псе у аутобусе.
    Власник пса који је на силу и противзаконито, покушао да уведе пса, а потом и физички повредио грађанина који се успротивио кршењу правила, би требо бити драконски кажњен.
  • Deks

    20.12.2014 12:52
    Ako je pravilo tog prevoznika da životinje ne mogu ulaziti u prostor za prevoz putnika onda to treba svi da poštuju, a ne na silu pokušavati uvesti psa u autobus.
  • I mean really

    20.12.2014 12:38
    Ovaj prvi komentator Anonimus mora da je jedan od onih deda sto mi na ulici dobacuju "bolje da si dete rodila, nego sto setas psa".
    Ne morate u Evropu otici, dovoljno je da i po Novom Sadu zadjete u odredjene kafee i restorane, gde se Evropa radja, raste i razvija u nasoj Srbiji.
    Da mogu, postavila bih Vam sliku od pre neki dan iz novosadskog restorana, porodicni rucak,a UNUTRA beba, pas, muz i ja :)
  • Posmatrač

    20.12.2014 12:11
    Uobičajeni komentar...
    ... ljubitelja kućnih ljubimaca je da je vlasnik ljubimca kriv za incident u kojem je direktno ili posredno učestvovao i ljubimac.

    Naravno da je tako - a razlog je uglavnom inadžijska potreba vlasnika da izjednači sopstvenog kućnog ljubimca sa ostalim ljudima.

    Uzgred, da li komentatori koji kažu da je necivilizovano nemati razumevanja za kućne ljubimce misle da je civilizovano što je vlasnik ljubimca fizički napao putnika u autobusu?
  • MARA

    20.12.2014 12:01
    Samo se iznerviram kada citam osobe poput Radeta i Anonimusa. Ogranicenost. Svuda u svetu, licno sam videla, pse po buticima, po restoranima, da ne spominjem da su ti objekti cistiji nego kod nas, gde se psi ne vode.
  • goran

    20.12.2014 11:48
    Sta bi nas covek drugo nego se tukao .
  • 20.12.2014 11:44
    garant da pas manje smrdi nego vecina putnika u busu
  • sn

    20.12.2014 11:29
    U civilizovanim zemljama psi sa vlasnikom mogu ući u gradski prevoz i u prodavnice, ali su tamo svi psi vakcinisani. čipovani, prošli dresuru, jer drugačije ne možeš biti njihov vlasnik. Kupljenje dreka za njima se podrazumeva.
  • Sedam

    20.12.2014 11:24
    Jer, #pravaživotinja

    Znate, elementarna pristojnost nalaže: ako vam kažu da prostor nije za životinje, ne unosite životinje u njega. Životinje nisu ljudi, i nemaju ista prava. Kraj.
  • NS

    20.12.2014 11:23
    Za sve ovi koji nisu putovali
    U Evropi ima gde su psi dozovoljeni u velikom broju kafića i restorana - ukoliko se vidi da su negovani, izdresirani i naravno, na povodcu. Uglavnom se sve ovo svodi na male rase... u Americi i Kanadi sve zavisi od oblasti i grada ali ima gde je dozvoljeno ljubimce uvesti u autobus, tramvaj, trajekt a pravila su različita - negde se plaća dodatna karta, negde moraju biti u torbi itd. Naravno da ne mogu u bolnice ali u radnje, knjižare, kafiće - da, ako je označeno. U Novom Sadu su dozvoljeni i u jednoj knjižari u centru, što je odlično, i ne vidim da je iko pravio problem. Druga stvar, psi služe i slepim osobama kao vodiči, šta je onda sa našim pravilima tada?
    Ma ne vredi ni komentarisati, džabe sve u ovoj zemlji...
  • 20.12.2014 11:17
    @Anonimus
    "Pa u civilizovanoj državi u svetu ni kera ne smeš voditi bilo gde po gradu"

    Kako da ne. Ljubimcima je u mnogim gradovima dozvoljen ulaz ne samo u javni prevoz, nego na bilo koje drugo javno mesto (osim u bolnice i slicno). Mislim da ne treba ni pricati o slepim licima kojima je potreban pas vodic.

    Evo sta kazu pravila u Becu: http://ptv.vic.gov.au/getting-around/luggage-bikes-and-animals/animals-on-public-transport/

    Naravno, ako neki prevoznik (ili zakon) zabranjuje prevoz zivotinja, tu nema sta da se raspravljamo i da na silu pokusavamo da uvodimo svoje zivotinje.
  • NS

    20.12.2014 11:16
    Ne lupajte gluposti
    Skoro svugde u Evropi se životinje mogu voditi normalno i u tržne centre i u radnje i u prevoz, naravno uz određenu opremu (korpa, povodac), a i propisana je veličina psa koji se može voditi na takva mesta, a kazna za izmet je astronomska.
    Mi smo još primitivci, normalnom čoveku ne smeta pas.
    Kroz celu poznatu istoriju nas prate dve životinje KONJ i PAS, mislite o tome.......

  • Neko

    20.12.2014 11:07
    @anonimus i Rade
    Gospodo, izvolite u Beč, najnapredniji i najbogatiji grad Evrope - nije daleko, svega 4h lagane vožnje - pas sa svojim vlasnikom u metrou je svakodnevna slika - i nikome ne pada na pamet da se buni a kamoli barbarski tuče.
  • rade

    20.12.2014 10:10
    još bi i pse hteli u autobuse.kako da ne.još malo pa će pse uvoditi u škole,bolnice i restorane.pa da nam deca ošugave skroz.nije psima mesto u gradu,ajde ako neko ima kuću i dvorište pa da razumem al psi po stanovima,ma jok...
  • 20.12.2014 10:08
    Šstrašno i žalosno za plakanje.
    Pa gde to u svetu može da se pušta životinja u javni prevoz? Pa u civilizovanoj državi u svetu ni kera ne smeš voditi bilo gde po gradu, a ne na javni prevoz. Druže Tito vrati nam se da ponovo uvedeš goli otok za ovakve i slične. Jer u tvoje vreme bili smo među najcivilizovanim zemljama, a sada smo dno dna, jednaki sa divljim Afričkim indijancima. Bože sačuvaj nas od totalne propasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna