Šabić: Građani nemaju obavezu da primaju stranačke aktiviste

Građani nemaju obavezu da stranačke aktiviste prime u kuću i odgovaraju na njihova pitanja, kaže Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.
Osim toga, on je ponovio da razne aktivnosti političkih stranaka i poseta stranačkih aktivista stanovima građana mnogi građani doživljavaju kao uznemiravanje. "To zavisi isključivo od njihove volje", naveo je Šabić.
 
On objašnjava da Poverenik nema nikakve ni pravne ni faktičke mogućnosti da bilo koga spreči u neželjenoj poseti.
 
Reagujući na saopštenje Stalne komisije opozicionih stranka za obezbeđenje uslova za poštene izbore, Šabić je kazao da nema razloga da političke stranke pozivaju Poverenika da štiti prava građana, jer on to čini svakodnevno, u granicama svojih ovlašćenja i raspoloživih resursa.
 
Stalna komisija opozicionih stranaka saopštila je juče da će zatražiti od poverenika da reaguje na svako buduće kršenje građanskih sloboda i privatnosti podataka koje predstavnici vlasti grubo zloupotrebljavaju sprovodeći kampanju od vrata do vrata, posebno zloupotrebljavajući biračke spiskove.
 
Povodom sumnji da stranački aktivisti koriste zvanične biračke spiskove, poverenik je, kako se navodi, više puta posebno naglašavao da je nedozvoljeno davanje, saopštavanje ili upotreba u svrhu za koju nisu namenjeni, onih podataka o ličnosti koji se prikupljaju, obrađuju ili koriste.
 
Autor: Tanjug/foto: Medija centar Beograd
  • mnogo fin

    25.02.2016 00:21
    Slobodno im kažite da podržavate reforme i da ćete glasati za njih (da ih skinete sa *****), a posle kad izađete na izbore zaokružite po sopstvenoj savesti. Ne vide oni koga ste zaokružili. I prenesite omladino ovo babama i dedama ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija