Direktor povukao zabranu, "predstava koja vređa Srbiju" će se ipak igrati

Predstava BITEF teatra "Crvena: Samoubistvo nacije" ipak će gostovati u Narodnom pozorištu u Leskovcu, jer je prvi čovek tog teatra danas povukao zabranu pod pritiskom javnosti.
"Kontaktirali smo autore predstave i gostovanje u Leskovcu zakazano je za 19. mart", kaže Stanislav Grujić, direktor leskovačkog pozorišta.
 
On je juče izjavio da je gostovanje beogradske predstave otkazano zbog uvodnog songa pod naslovom "Je*i se Srbijo", kojim se "vređa Srbija i srpski narod". Danas kaže da i dalje misli da je taj song uvredljiv, ali ga "boli što je zabrana doživljena kao potez ugrožavanja prava žena", o čemu se, inače, govori u samoj predstavi.
 
"Jedan deo građanstva je to shvatio kao moj lični atak na prava žena, a ne na pokušaj da zaštitim dostojanstvo zemlje u kojoj živim. I dalje smatram da se tekst  "Je*i se Srbijo" ne sme izgovoriti u pozorištu jer to vređa nacionalni identiteta srpskog naroda, ali, eto, neka publika dođe da to gleda i sluša ako toliko želi, pa neka samo prosudi o čemu je reč", navodi Grujić za Blic.
 
Direktor dodaje da u celoj zbrci oko predstave politika i političari nisu imali nikakvog udela, već da je to bio stav pozorišta čiji je direktor. "Zaboleli su me komentari na društvenim mrežema o južnjacima, ali i o navodnom uplitanju politike. Evo, mi ćemo biti prvi grad van Beograda u kome će biti odigrana ta predstava", rekao je Grujić.
 
Reditelj predstave "Crvena: Samoubistvo nacije" Vojislav Arsić potvrdio je ranije da ovaj komad, osim u Beogradu i Novom Sadu, nije bilo moguće odigrati ni u jednom drugom gradu. Opširnije o tome možete pročitati OVDE.
 
Autor: Blic
Foto: Sonja Žugić
  • Juznjak

    09.03.2016 15:51
    @Spark Šta smeta hebi se Vojvodino? Što se tiče komentara o juznjacima , kerovi laju vetar nosi.
  • Piplfoks

    09.03.2016 08:55
    Napaćene kvazipatriote ne zanima kontekst, ni stanje stvari zbog kojeg neko peva to, oni čuju jebi se (koja god je već teritorijalna jedinica zamena za obrazovanje, potenciju, platu, poštovanje kolega ili smisao u životu) i trgne im pena na usta.
  • Spark

    09.03.2016 08:25
    Sta smeta
    Sta smeta kad se kaze 'Je*i se Srbijo'?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.