Mariji Jovanović ulica u Ledincima, Pekinškoj patki prolaz kod bioskopa "Jadran"

Komisija za nazive delova naseljenih mesta prihvatila je predlog da ulica u Ledincima na parceli 898 dobije ime po tragično stradaloj devojčici Mariji Jovanović.

Na sednici je saopšteno i da su Marijini roditelji saglasni da jedna ulica u Ledincima nosi ime njihove ćerke.

Prihvaćen je i predlog da plato između Spensa i stadiona dobije ime po nedavno preminulom legendarnom fudbaleru Vujadinu Boškovu, kao i da prolaz između Poštanske i Jevrejske ulice ponese naziv po novosadskoj grupi Pekinška patka.

Komisija je dala naziv još jednom prolazu, između Zmaj Jovine 6-8 i Ulice Ilije Ognjanovića, i to po Ivanu Hajtlu, jednom od najpopularnijih jugoslovenskih komičara i doajena Srpskog narodnog pozorišta.

Pored toga Komisija je prihvatila predlog da ulica Sajlovo 26 dobije ime po fudbaleru Rajku Mitiću, kao i da ulica Sajlovo 30 nosi naziv po pilotu vazduhoplovstva Srbije Milenku Pavloviću, koji je poginuo u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

Prihvaćen je i predlog Mesne zajednice "Sremska Kamenica" da ulica parcele broj 3973, te parcele 2050/1 i 2051/5 dobiju nazive Ulica duda, odnosno Ulica vinska, kako su građani ovog naselja i predložili.

Autor: 021.rs

  • novosadjanin

    29.01.2016 07:38
    pa pekinska patka je tamo i snimila spot u izlogu, bas kako treba, kanda su u komisiji bili derani iz generacije izmedj 54 i 57, svidja mi se ovo ali bas
  • Sramota

    29.01.2016 01:15
    U Novom Sadu daješ naziv ulici po fudbaleru beogradskog blizanca! Pa dajte ime po igraču FK Vojvodine, majku mu!!
  • gagiLiman

    28.01.2016 21:48
    Svaka cast
    Svaka cast za Patku, prijatno iznenadjen da se neko setio legendi Novog Sada, pozdrav za Contu legendu u Torontu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti