Kostić ne može da nađe radnike za platu od 2.000 evra

Vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić požalio se na skupu o posledicama prodaje poljoprivrednih preduzeća i zemljišta u Institutu ekonomskih nauka da ne može da nađe stručnjake.

"Tražim 10 agronoma koji će imati platu 2.000 evra da rade u mojoj firmi u Ukrajini i ne mogu da ih nađem. Ako ima neko ko zna dobre agronome, neka mi kaže. MK nema problema sa novcem, imamo da uložimo u proizvodnju jabuka ili paradajza, ali nemamo kadrove. Nemamo stručnjake koji će da implementiraju sve to što već znamo", naglasio je Kostić.

Kada je reč o privatizaciji PKB-a, vlasnik "MK grupe" istakao je da oni jesu zainteresovani.

"Ako PKB može da kupi neko ko neće tražiti subvenciju od države, a hoće da radi pod uslovom da od toga napravi nešto što će dati mnogo veći rezultat i omogućiti povećanje prihoda, nije toliko važno ko je vlasnik. Jedini kriterijum kod privatizacije, pa tako i PKB-a, jeste da troškovi pod kojima funkcioniše budu manji u odnosu na prodajnu cenu proizvoda i ukupnog prihoda koji imaju", smatra Kostić.

Ipak, on kaže da treba praviti razliku između domaćih i stranih investitora kada je u pitanju poljoprivreda. Više o trci za kupovinu PKB-a OVDE.

  • NS

    26.02.2017 19:39
    Mislio sam da se čovek promenuo od vremena kad svojim radnicima nije imao da isplati plate ali im je bio garant da podignu kredit u njegovoj banci i plate kamatu. Istovremeno je svojoj ljubavnici kupio haljinu za 5.000 eura. Valda je pošteno odradila.
    Ispada da Šešelj nije u pravu kad je kazao da svako prvi milion zaradi ne baš časno.
  • Majstor

    25.02.2017 20:56
    Fizikalac
    Platices ih kao sto placas radnike u magacinu Pobede, 12h fizikalisu za 22000 mesecno! Za takve sto pre zakon o poreklu ovine, i oduzeti svu zemlju i podeliti seljacima! Hostapler belosvetski!
  • haha

    25.02.2017 11:25
    Pa bas zacudjujuce. Inzenjer da ti radi u Ukrajini za 2000 eura? A da pokusas, s obzirom na vrednost rada svakog coveka, da fizikalca platis toliko, a inzenjera pet puta toliko, jer toliko vredi njihov rad spram dobiti koju ce tebi doneti, pa da vidis koliko ce ti se njih javiti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija