"Nadam se da će zaboraviti na povećanje plata i penzija"

Srbija je ostvarila relativno dobre rezultate, ali investicije su i dalje slabost, izjavio je profesor beogradskog Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić.
"Ostvaren je rast privrede, smanjen je fiskalni deficit, inflacija je niska i stabilna, ali su investicije i domaća štednja i dalje na niskom nivou. Na investicije utiče efikasnost rada, nivo korupcije, a Srbija je u grupi najgorih zemalja", izjavio je Arsić.
 
On je istakao da za dobre rezultate treba zahvaliti niskoj ceni energenata, niskim kamatnim stopama, ali i upozorio da bi država trebalo da se spremi kada se promene ovi faktori. Prema njegovim rečima, umesto najavljenog povećanja plata i penzija i smanjenja poreza, trebalo bi povećati investicije. 
 
"Nadam se da će to zaboraviti posle izbora", rekao je Arsić. 
 
Naglašava da bi država trebalo da podstakne preduzeća da sama investiraju: "Na primer, EPS investira manje od amortizacije, čime se pogoršava fiskalni deficit". Očekivanja su, prema njegovim rečima, da rast BDP-a ide na tri odsto, kao i rast poljoprivredne proizvodnje, koji će nas vratiti na normalan nivo od 2015.

Teme

PLATE
  • AleksandarVojvođanin

    18.03.2017 18:59
    Prof?
    Ja ne znam u kojoj zemlji dotični prof. živi, možda u onoj u kojoj i veliki vođa! Čuj, da za dobre rezultate treba zahvaliti niskoj ceni energenata, niskim kamatnim stopama-ha ha ha, tu sam prestao da čitam!
  • Nindza Kornjacelone

    18.03.2017 17:51
    A zašto profesor Milojko nije tako glasan i dosledan i onda kada opozicija napada Vučića zbog smanjenja plata i penzija?
  • TJ

    18.03.2017 17:02
    Zaboravljanje
    Svaki političar u predizbornoj kampanji obećava nerealne stvari, a kada dođe na vlast radi onako kako mu diktiraju njegovi nadležni iz agenture u koju je vrbovan.

    Primeri iz pre i posle kampnaje (dopišite i vaše ako se setite):
    - Nema pregovora / Moramo ipak pregovarati
    - Nikada nećemo dozvoliti / Dozvolićemo pod određenim uslovima
    - Nećemo smanjiti / Moramo smanjiti
    - Nećemo povećati / Moramo povećati
    - Neću se kandidovati za predsednika / Moram se kandidovati za predsednika
    - ....



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija