MMF: Plate i penzije sad nisu tema

Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa kaže da će dugoročni ciljevi, prioriteti i izazovi biti tema predstojeće kontrole aranžmana sa Srbijom.
"Reforma javnih preduzeća je očigledno prioritet u postojećem programu sa Srbijom, koji podržava MMF", rekao je Sosa. On je naveo i da MMF očekuje da nastavi tesnu saradnju sa srpskim zvaničnicima, a izrazio je uverenje u dobru saradnju sa budućom vladom i premijerkom.
 
"Mi očekujemo da nastavimo tesnu saradnju sa srpskim zvaničnicima. Naravno, mi smo već sarađivali sa mandatarkom, poznajemo je i imali smo dobru saradnju sa njom", rekao je Sosa. Naveo je i da Srbija, ukoliko želi da ostvari potpuni napredak u onom što čini u poslednje dve godine kada je reč o makroekonomskim dostignućima i, ukoliko želi da završi reforme, da "tada reforma javnih preduzeća mora da bude jasan prioritet"
 
Upitan da li će biti razgovora o povećenju plata i penzija, Sosa je odgovorio da o tome nije razgovarano tokom priprema budžeta za 2017.
 
"Obično je to tema kada se priprema budžet za narednu godinu, tako da je još uvek rano da govorimo o detaljima, to je ipak tema za narednu misiju", rekao je Sosa.
  • dobrotvorka

    19.06.2017 20:45
    NAIVČINE SRBI
    Koliko puta treba da nas slaže onaj zbog koga ni kere više ne laju, da bi se probudili?!
    Uzgred, Sosa je leepo kazao PREMIJERKA-znači da su oni tako odlučili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija