Mihajlović: Srbija postaje centar za ulaganje u ovom delu Evrope

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da Centar za saradnju u oblasti saobraćaja i infrastrukture sa Kinom treba da doprinese razvoju saobraćajne mreže i boljem povezivanju nacionalnih, regionalnih i evropskih projekata sa inicijativom "Jedan pojas, jedan put".
Mihajlović: Srbija postaje centar za ulaganje u ovom delu Evrope
Foto: Medija centar Beograd
Kako je saopšteno, ona je u Beogradu razgovarala sa ambasadorom Kine Li Mančangom o budućim aktivnostima Centra, koji je formiran u okviru mehanizma saradnje Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope. Mihajlović je rekla da zahvaljujući saradnji sa Kinom, Srbija postaje centar za ulaganje u ovom delu Evrope.
 
- Imamo veliko iskustvo u realizaciji projekata od evropskog i regionalnog značaja, a istovremeno smo jedan od najvećih partnera Kine u mehanizmu saradnje sa 16 zemalja centralne i istočne Evrope i to iskustvo želimo da iskoristimo kako bi se čitav region brže razvijao - navela je Mihajlović.
 
Ona je objasnila da je standardizacija uslov povezivanja evropske i azijske u evroazijsku transportnu mrežu.
 
- Smatramo da upravo u okviru ovog centra možemo da razgovaramo o usklađivanju prioriteta i da osiguramo da se u razvoju saobraćaja i infrastrukture prate jedinstveni standardi, usklađeni sa standardima EU, kako bismo imali brži transport robe i bolju povezanost - istakla je Mihajlović.
  • Ni Hao

    27.07.2017 23:59
    blago Kinezima
    Ti fileri i to.... i peglana frizura i kostimići ..jel to toliko utiče na vas da verujete u to što izgovarate? ".. smo jedan od najvećih partnera Kine u mehanizmu saradnje sa 16 zemalja centralne i istočne Evrope..." !!!!!!!!!

    Evo Kinezi ne spavaju od uzbuđenja. Osigurajte se vi od lopova iz vaših redova i biće uspeha!
  • dobrotvorka

    27.07.2017 23:41
    MISLIŠ
    Srbija postaje centar za "*laganje u ovom delu Evrope"?
  • cccc

    27.07.2017 23:39
    zakrpite rupe botoksom
    Infrastruktura: čim uđete u našu u zemlju počinju rupe na putu. Lepo je nacrtala obrve. sad jos samo malo hijalurona kao i njene koleginice i svi putevi ce blistati. Pokondirena elita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.