Ljajić: Ostavka Ramljaka bez posledica za Agrokorove firme u Srbiji

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić rekao je da ne očekuje da će ostavka poverenika Vlade Hrvatske za Agrokor, Anta Ramljaka, imati bilo kakve praktične posledice na poslovanje firmi Agkrokora.
Ljajić je dodao da je imao dobru saradnju i redovnu komunikaciju s Ramljakom radi rešavanja praktičnih problema kompanija iz tog koncerna u Srbiji.
 
"Mi smo u stalnom kontaktu s poslovodstvima Merkatora S, Frikoma i Dijamanta, kao najvećih Agrokorovih firmi u Srbiji. Sve te kompanije posluju bez ikakvih problema, pa samim tim ni Ramljakova ostavka neće izazvati nikakve turbulencije", kazao je Ljajić.
 
Agrokor je danas saopštio da je Ramljak podneo neopozivu ostavku na funkciju vanrednog poverenika hrvatske vlade za taj koncern sa obrazloženjem da "ne želi da postane prepreka postizanju nagodbe sa poveriocima". 
 
Prema rečima Ljajića, jedina posledica Ramljakove ostavke može da se odnosi na proces restrukturiranja Agrokora u Hrvatskoj, gde je predložena nagodba sa poveriocima trebalo da bude okončana u aprilu, a sada će verovatno biti produžena za tri meseca. "Ali, to svakako neće uticati na funkcionisanje kompanija u Srbiji", rekao je ministar.
 
Vlada Hrvatske je vanrednu upravu u Agrokor uvela početkom aprila 2017. godine zbog finansijskih problema te kompanije u vlasništvu Ivice Todorića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija