Agrokor od 15. jula nastavlja da posluje

Predsednik Privredne komore Hrvatske Luka Burilović izjavio je da će nagodba za ruskim bankama za koncern Agrokor omogućiti da ta kompanija od 15. jula ove godine neometano nastavi da posluje.
On je rekao da je potpredsednica hrvatske vlade Martina Dalić boravila na Bledu, gde je imala sastanke s predstavnicima privrednika iz Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, na kojem su svi bili optimistični zbog postizanja dogovora.
 
Burilović je rekao da će dogovor biti realizovan 15. jula, jer tada prestaje da važi leks specijalis o Agrokoru. "Najvažnije je da je postignut dogovor i Agrokor će posle 15. jula nastaviti neometno da posluje", rekao je Burilović.
 
Prema nacrtu postignutog sporazuma, Sberbank i VTB banka, bile bi relativno većinski vlasnici tog koncerna, jer bi imale između 30 i 46 odsto udela u vlasništvu.
 
Obvezničari Agrokora imali bi od 23 do 25 odsto kompanije, domaće banke oko deset odsto, a dobavljači oko osam odsto. Vlada Hrvatske u Agrokor, koji je imao finansijske probleme, uvela je prinudnu upravu u aprilu 2017. godine. Taj koncern u regionu zapošljava oko 60.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija