Ni u Nemačkoj nisu zadovoljni poslovnom klimom

Indeks poslovne klime, izračunat na osnovu ankete minhenskog ekonomskog instituta Ifo, pao je u junu na 101,8 poena sa 102,3 poena iz maja, navodi se u saopštenju tog instituta dostavljenom Tanjugu.
Ni u Nemačkoj nisu zadovoljni poslovnom klimom
Foto: Pixabay
Kompanije u Nemačkoj su manje zadovoljne aktuelnom poslovnom situacijom, ali su, nasuprot tome, njihova poslovna očekivanja u pogledu perspektiva za predstojeće mesece ostala blago optimistična.
 
Ekonomista instituta Ifo Klaus Volrabe je u intervjuu za Rojters rekao da su vremena ekonomskog buma Nemačke gotova i da je njena ekonomija sada na putu ostvarenja normalnijeg privrednog rasta.
 
Indeks Ifo je, prema njegovim rečima, pao zbog perspektiva globalnog trgovinskog rata i usporavanja globalne ekonomije.
 
U anketi Ifo je učestvovalo oko 9.000 preduzeća iz različitih sektora nemačke ekonomije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija