Miodrag Kostić kupio "Viktorija grupu"

Srpski biznismen Miodrag Kostić kupio je "Viktorija grupu".
Miodrag Kostić kupio "Viktorija grupu"
Foto: 021.rs
Kako pišu "Novosti", kompanija "MK grupa" platila je avans 15. juna, dok će do 15. jula izmiriti ostale obaveze, i to uglavnom prema bankama, od kojih je i kupila većinski deo ove kompanije. Cena je za sada tajna. 
 
Dosadašnji većinski vlasnik "Viktorija grupe" Milija Babović zadržaće manji paket akcija u svom vlasništvu. Babović je i ranije dobijao i razmatrao opcije za strateška partnerstva, pa i za zajedničko investiranje, spajanje ili pripajanje njihovog poslovnog sistema. Svojevremeno je hrvatski koncern "Agrokor" bio na korak od toga da kupi "Viktoriju". Međutim, do dogovora nije došlo, a ubrzo je i kompanija najbogatijeg hrvatskog biznismena ušla u poznate probleme. 
 
"Viktorija grupa" godišnje izveze robu za 178 miliona evra, saznaju Novosti.
 
Kompanija "Viktorija grupa" imala je brz i snažan rast, ali je pre nekoliko godina ušla u probleme sa bankarima. Sušna 2012. donela je mali rod uljarica i žitarica, zbog čega je došlo do docnje u vraćanju kredita. Ipak, usledio je reprogram dugova i "Viktorija" je nastavila sa radom, ali je paralelno tragala za partnerom.
 
Ovom transakcijom, "MK grupa" je postala vlasnik i "Sojaproteina", šidske uljare "Mladost", SP Laboratorije i subotičkog Veterinarskog zavoda.
 
U "MK grupi" su ranije isticali da planiraju nove investicije iz oblasti agrara i da je to prirodan sled jačanja njihove konkurentnosti.
  • VladaN

    10.07.2018 14:39
    Ovi estradni..
    ..biznismeni bi u svakoj normalnoj drzavi bili ppodavno procesuirani i naravno sva politička bulumenta od Beka preko Vlahovica, Malog, Cvetkovica i svog sljama umesanog u "privatizaciju" . Kako je ovo bila bogata država dok nas raznorazni olos nije opeljesio u poslednjih. 25 godina.
  • /

    09.07.2018 15:08
    /
    aaa zato su pcele uginule
  • milan

    09.07.2018 12:03
    jope
    Sad otkaz svima i angazovanje preko zadruge za 500 dinara dnevno, ajmo radnici Srbi, nacionalisti... 500 dindzi taman za leba i 2 poruke za Kiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.