Ulagači tužili Ilona Maska zbog jednog tvita

Bombastična najava osnivača i izvršnog direktora Tesle Ilona Maska nije prošla nekažnjeno.
Mask je prošle nedelje najavio da razmišlja o povlačenju deonica tog proizvođača električnih automobila s berze, a rezultirala je tužbom ulagača koji su zbog toga izgubili milione dolara. 
 
Mask je poručio kako razmišlja o delistiranju Tesle, ocenivši da je to za tu kompaniju "najbolji put napred". To je najavio prvo na Tviteru, a ne putem zvaničnih regulatornih kanala za objavljivanje za tržište važnih vesti. 
 
Izjavio je i kako investitori podržavaju taj plan, koji zahteva da o njemu glasuju deoničari. Dodao je kako će deoničarima biti ponuđeno 420 dolara po akciji - za petinu više od trenutne cene. Kada bi se ostvarila, bila bi to jedna od najvećih takvih transakcija u istoriji, vredna 72 milijarde dolara.  Zahvaljujući tome, cena deonice Tesle tog je dana skočila za 11 odsto, na skoro 380 dolara. 
 
Iako je narednih dana cena deonice pala, neki ulagači, koji su i pre "igrali" na pad cene akcije Tesle, optužuju Maska za zavaravanje tržišta. Tvrde da Mask, govoreći o ceni deonice u delistiranju od 420 dolara, nije tačno odredio odakle bi došao novac za taj posao i da su zbog njegovih najava izgubili milione dolara. Optužuju Maska i Teslu da su prekršili savezne zakone o vrednosnim papirima i veštački napumpali cenu akcije Tesle. 
 
Ni Mask ni Tesla nisu želeli da komentarišu podnetu tužbu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija