Ljajić: Investitorima više ne dajemo direktne podsticaje

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da država više ne daje direktne podsticaje investitorima, već rekonstruiše napuštene fabričke hale tako da budu u funkciji što, kako je ocenio, investitorima odgovara.
Ljajić: Investitorima više ne dajemo direktne podsticaje
Foto: 021.rs
"Mi obično sada praktikujemo da ne dajemo, niti su investitori zainteresovani za direktne podsticaje, već država te hale rekonstruiše, dovede u stanje da mogu da budu u funkciji. To je sa naše tačke gledišta dobro, korisno, a investitorima odgovara", rekao je Ljajić za televiziju Prva.
 
On je rekao da danas u Srbiju dolaze dve kompanije koje će obilaziti gradove i opštine i gledati napuštene fabričke hale i dodao da će država uvesti taj model podsticaja i privlačenja turskih investitora.
 
Ljajić je kazao da će do kraja godine, a najkasnije do kraja januara predsednik Aleksandar Vučić formalno otvoriti fabriku u Priboju koja već radi.
 
"Ona već radi, ali nije bilo formalnog otvaranja. Tražimo datum kada predsednik može da dođe i otvori tu fabriku koja zaapošljava oko 200 radnika", rekao je Ljajić.
 
On je rekao i da je u toku rekonstrukcija hale u Malom Zvorniku za tekstilnu fabriku koja će zapošljavati oko 300 radnika.
  • Cicvara

    22.10.2018 18:33
    Džiberana
    A svi znamo da se pare najlakše zapiraju preko građevinskih radova...
  • VladaN

    22.10.2018 10:47
    Pacijent će da...
    ..otvori fabriku koja već radi. Da nije pacijent rekao bih, bolesno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija