Prodaje se Yahoo

Nekada je Yahoo bio sinonim za internet i sve usluge koje se koriste na njemu.

Iako možda zvuči neverovatno, u to doba Google još nije bio ni u povojima, jer Yahoo je osnovan 1994. godine, Google tek četiri godine kasnije, 1998.

Ali, "starost" i prisutnost na tržištu nikada nisu bili isključiva garancija za opstanak ili zadržavanje dominantne pozicije. I dok je Yahoo uglavnom tonuo, Google se dizao i danas su praktično neuporedivi kada je u pitanju globalni uticaj na korišćenje web tehnologija.

Čak ni Marisa Majer koju su u Yahoo korporaciji dočekali kao konačnog spasioca, nije uspela firmu da dovede na (finansijski) nivo koji bi garantovao mirno putovanje finansijskim morima...

Yahoo je, dakle, na prodaju, i 11. aprila otvoriće se prostor za potencijalne kupce. Bez obzira na nestabilnost kompanije, ovo bi mogla biti finansijska transakcija godine. U kontekstu kupaca spominjali su se praktično svi IT velikani, ali prema poslednjim informacijama koje donosi Bloomberg, Microsoft, Comcast i AT&T su odustali od potencijalne kupovine.

Tako se sada kao najizgledniji kupci spominju Verizon i Google, iako je u igri još nekoliko banaka i finansijskih institucija, fondova...

Autor: 021

Teme

Yahoo

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).