Uskoro bekap celog računara na Google Drive

Google je najavio novi alat - "Backup and Sync", koji će postati deo Google Drive servisa.
Uskoro bekap celog računara na Google Drive
Foto: Pixabay
Korisnici će pomoću njega moći da sačuvaju rezervne kopije, ne samo podataka iz foldera Drive, već i podataka sačuvanih bilo gde na računaru, piše Radio Sarajevo.
 
"Backup and Sync" je najnovija verzija Google Drive for Mac/PC koja je integrisana sa Google Photos aplikacijom. Reč je o veoma jednostavnom alatu koji bi trebalo da olakša pravljenje rezervnih kopija podataka u oblaku. 
 
Ovaj alat će pratiti promene u odabranim folderima na diskovima i sinhronizovati sadržaj foldera sa folderima u oblaku servisa Google Drive. To do sada nije bio slučaj, jer je praćen i sinhronizovan bio samo folder aplikacije Google Drive. 
 
Novi sistem potpunog bekapa nije upotrebljiv za besplatne naloge, čijim korisnicima je dostupno samo 15GB prostora u oblaku. Korisnici, međutim, za samo dva dolara mesečno mogu da dobiju 100GB, terabajt za 10 ili 10 terabajta za 100 dolara mesečno. 
 
"Backup and Sync" je još uvek u fazi testiranja, pa taj alat neće odmah biti dostupan za korisnike G Suite Basic, Business i Enterprise. 
 
Novi alat biće dostupan od 28. juna, najavljeno je iz Googlea.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija