Gugl "objavio rat" Raši tudej i Sputnjiku

Izvršni direktor kompanije "Alfabet", koja je majka kompanija Gugl pretraživača, Erik Šmit izjavio je da će Gugl napraviti posebne algoritme kako bi vesti portala "Raša tudej" i "Sputnjik" bile manje dostupne.
Gugl "objavio rat" Raši tudej i Sputnjiku
Foto: Pixabay

"Radimo na otkrivanju i derangiranju takvih veb mesta, to su u osnovi Raša tudej i Sputnjik", rekao je Šmit na međunarodnom bezbednosnom forumu Halifaks u Kanadi.

Kako je rekao, kompanija je svesna propagande i pokušava da programira sistem koji će sprečiti da takvi sadržaji dolaze do šire publike, ali da ne želi da ti sajtovi budu zabranjeni.

Raša tudej je kritikovala taj najavljeni potez.

  • Jasmina

    21.11.2017 20:25
    Iskreno
    Moram priznati,da sam amater, sto se savremene tehnologije tice.Gugl mi je omiljen-za druge sam nesto citala,ali pre svega,kada me nesto zanima,pretrazujem na Gugl-u/.Zadaovoljna sam.
  • Jordi el Ninjo

    21.11.2017 15:01
    Gugl vec duze vreme selektira vesti i cenzurise one koje ne prate liberasku agendu...na jutjubu je to jos izrazenije, sve u svemu 3 puta su gora propaganda od sputnjika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija