Otvoren najveći kompleks na svetu za ratnu siročad

Kompleks koji treba da primi 990 siročadi iz rata u Siriji otvoren je danas na jugu Turske, saopštila je turska fondacija za humanitarnu pomoć IHH i dodala da je to najveći kompleks na svetu izgradjen za ratnu siročad.
Otvoren najveći kompleks na svetu za ratnu siročad
Foto: Pixabay
Projekat pokrenut u julu 2015. godine i realizovali su zajedno turska humanitarna fondacija i katarska fondacija RAF.
 
Centar se nalazi u Rejhanliju kod sirijske granice i vodiće ga 400 zaposlenih. 
 
Kompleks se sastoji od 55 kuća od po 350 kvadratnih metara, tri škole, jedne džamije, jedne klinike, površine za rekreaciju, kulturnog centra, kao i parcela za obradjivanje, naveo je IHH. "Jedna od najvažnijih jedinica kompleksa je centar za reedukaciju napravljen za decu koja su doživela traume od rata", navodi se u tekstu.
 
U Turskoj je registrovano oko 2,9 miliona sirijskih izbeglica, prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova objavljenim u martu, a njih oko 1,3 miliona su mlađi od 18 godina. Po izveštaju Unicefa u martu, više od 2,3 miliona nalazi se u izbeglištvu u Turskoj, Libanu, Jordanu, Iraku i Egiptu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet