Proglašenje javne katastrofe zbog požara u Portugalu

Portugalska vlada preduzima korake u donošenju dekreta o proglašenju državnog stanja javne katastrofe u toj zemlji, uoči za vikend prognoziranog porasta temperatura koje će uticati na širenje požara.
Oko 3.000 vatrogasaca u Portugalu angažovano je na gašenju više od 150 požara koji bukte širom zemlje, a otežavajuću okolnost predstavlja toplo i suvo vreme koje podstiče vatru.
 
Proglašavanjem javne katastrofe vlasti će moći da mobilizuju hitna sredstva i ubrzaju preventivne reakcije.
 
U saopštenju kancelarije premijera Antonio Košte navedeno je da će se premijer sutra sastati sa šefovima hitnih službi i predstavnicima oružanih snaga, kako bi se zajednički pripremili za novi porast temperature koje bi za vikend mogle da dostignu i 40 stepeni Celzijusa.
 
Portugal se već nedeljama bori sa šumskim požarima, a vlada je danas saopštila da najviše zabrinjavaju oblasti na severu i centru zemlje, kao i u zapadnim delovima najjužnijeg regiona Algarve.
  • Pawlle

    18.08.2017 06:14
    Pozovite vucica da ugasi,to je supemen

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet