Stotinu kilograma zagađenih jaja otišlo u sladoled

Bugarska agencija za bezbednost hrane otkrila je prisustvo insekticida fipronil u još jednom kontingentu jaja isporučenih iz Nemačke.
Ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da su laboratorijska ispitivanja pokazala visok sadržaj fipronila u pošiljci jaja u prahu. Ukupno je 500 kilograma tih jaja isporučeno u Bugarsku.
 
Oko 93 kilograma kontaminiranih jaja je već upotrebljeno u proizvodnji 12.500 kilograma sladoleda, koji je već povučen sa tržišta. Preostala količina od 407 kilograma biće uništena.
 
U toku je provera farmi, magacina i proizvodnih pogona koji koriste proizvode od jaja širom Bugarske, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.
 
Broj zemalja EU pogođenih skandalom zagađenih jaja sada se popeo na 18.
 
U Holandiji su uhapšene dve osobe koje se terete da su u proizvode za uništavanje buva, krpelja i vašaka na farmama ubacile fipronil, što je dovelo do kontaminiranja miliona jaja, izazvaši jedan od najvećih zdravstvenih skandala u Evropi.
  • Zoja

    31.08.2017 00:31
    Ko zna sta smo sve mi njupali do sad...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet