Istraga protiv više od 700 gradonačelnika Katalonije zbog referenduma

Špansko državno tužilaštvo pokrenulo je danas krivičnu istragu protiv više od 700 gradonačelnika Katalonije zbog saradnje u organizovanju referenduma o nezavisnosti tog španskog regiona koji su španske vlasti zabranile.
Španski ustavni sud suspendovao je katalonski referendum zakazan za 1. oktobar. 
 
Uprkos tome, katalonska vladajuća koalicija planira da organizuje referendum 1. oktobra, a od 947 gradonačelnika u svom regionu zatražila je da obezbede objekte za glasanje. 
 
Vrhovni tužilac Hose Manuel Masa naložio je danas regionalnim tužiocima istragu protiv 712 gradonačelnika koji su ponudili opštinske zgrade za održavanje referenduma a regionalnoj policiji Katalonije da ih uhapsi ako odbiju da se odazovu da daju izjave.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet