Još jedan vojnik prebegao iz Severne u Južnu Koreju

Južnokorejski vojnici ispalili su dvadesetak hitaca upozorenja prema severnokorejskim jedinicama koje su prišle granici demilitarizovane zone u potrazi za vojnikom koji je prebegao na Jug.
Severnokorejski vojnik prošao je demilitarizovanu zonu i "iskočio" iz guste magle na kontrolnom punktu, objavila je južnokorejska vojska.
 
"Naša vojska se pobrinula za njegovu sigurnost, a agencije će sprovesti ispitivanje kako bi saznale pozadinu i motive njegovog bekstva", rekao je portparol Južnokorejskog zajedničkog stožera Roh Jae-Čeon. Korejska tv stanica KBS je objavila kako se incident dogodio u pokrajini Gangvon.
 
Ovo je četvrti severnokorejski vojnik koji je ove godine prebegao i drugi u poslednjih mesec dana. Poslednjeg koji je pobegao na Jug pretrčavši demilitarizovanu zonu, severnokorejski vojnici ranili su sa čak pet metaka. On je operisan i život mu ipak nije u opasnosti.
 
Nakon poslednjeg bekstva, Severna Koreja je počela da ojačava granicu u području demilitarizovane zone pa je tako jedan zvaničnik objavio fotografiju na kojoj se vidi kako Severnokoreanci kopaju rov.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.