Amfilohije proklinje iz ljubavi

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije poručio je na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru da je njegova kletva uoči Božića – jezik ljubavi, pišu "Vijesti".
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije poručio je na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru da je njegova kletva uoči Božića – jezik ljubavi, pišu "Vijesti".

On se narugao crnogorskom jeziku, rekao vernicima da je crnogorski jezik "izmišljen" i osudio sve one koji govore tim jezikom, dodaje podgorički dnevni list.

Govoreći posle dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru pred podgoričkom crkvom Svetog Đorđa, on je pomenuo i novi jezik "čirgilica", aludirajući na dr Adnana Čirgića, jednog od autora pravopisa i gramatike crnogorskog jezika".

On je negirao da je ono što je govorio u Baru i Podgorici na Badnji dan, kada je prokleo svakoga ko želi da sruši limenu crkvu na Rumiji, a predsednika Demokratskog saveza Mehmeta Bardhija uporedio sa "Turcima koji su srušili časni krst", jezik mržnje, nego "jezik ljubavi i najdublje brige".

Na skupu nije bilo incidenata, a kao i proteklih godina, prodavani su kalendari sa slikama Draže Mihailovića, Radovana Karadžića, Slobodana Miloševića i Ratka Mladića, izveštavaju Vijesti.

Dočeku su prisustvovali predstavnici prosrpskih opozicionih partija i savetnik predsednika Srbije Mlađen Đorđević.
  • E.T

    06.03.2011 08:07
    Ako se dobro secam , iz Vatikana su devedesetih sem blagoslova i poziva na borbu bila slana i sredstva za oruzanu borbu?

    Kako bih mogao doci do kalendara?
  • Uncut

    15.01.2011 18:53
    Fuj !!!
    Ne mogu mu zaboraviti govor na sahrani Zorana Djindjica...
  • plok

    15.01.2011 11:20
    monstrum
    vidi mu se da je rasista i pun mrznje prije nego progovori,a kad progovori ja pomislim da je satana stigao licno glavom i dugom bradom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet