Četvorogodišnjak otišao sam od vrtića do kuće u Nišu

Četvorogodišnji dečak izašao je iz autobusa parkiranog ispred vrtića "Panda" u Nišu i sam došao kući, tvrde roditelji deteta.

Kada se autobus, kojim su se deca iz vrtića "Panda" vratila sa izleta u Svilajncu, parkirao ispred te predškolske ustanove u naselju Branko Bjegović, četvorogodišnji dečak se, tvrde njegovi roditelji, izdvojio iz grupe i sam otpešačio do kuće udaljene oko 800 metara, pišu "Južne vesti".

Ovo se dogodilo još 13. juna, a otac mališana Dejan Ničić o tome je sada obavestio medije, nezadovoljan što iz Predškolske ustanove "Pčelica", iako mu je bilo obećano, nije dobio zvaničan odgovor o tome šta se zapravo dogodilo i hoće li neko odgovarati zbog propusta.

"Kada su došli baba i deda da preuzmu dete, a imaju pismeno ovlašćenje za to, vaspitačica je rekla da ga je dala roditeljima. Moja majka se zabrinula, čak i rasplakala jer je znala da to nije moguće, i supruga i ja smo bili na poslu", priča otac.

Na trenutak su baba i deda pomislili i da im je unuk ostao u Svilajncu, ali im je vaspitačica rekla da je sigurno bio tu.

"Onda su svi počeli da ga traže i jedna žena je prišla mojoj majci i pokazala joj da je videla kuda je otišao, ispostavilo se ka našoj kući", kaže Ničić.

Baba i deda su požurili tamo i odahnuli kada su videli da je unuk bezbedno stigao i da je kod kuće sa sedmogodišnjiim bratom. Dečakov otac je zatim saznao da je vaspitačica na poslu prijavila incident, ali da je navodno rekla da je po dete "došlo treće lice".

"Ako je to rekla, onda je i to laž. Kako da ubuduće imam poverenje? Otišao sam u upravu "Pčelice" 28. juna i rekli su da će nas obavestiti o svemu oko 4. ili 5. jula. Otišao sam 7, rečeno mi je javiće nam 13. ili 14. Odgovora još nema", kaže Ničić.

Novinari "Južnih vesti" nisu uspeli da stupe u kontakt sa predstavnicima uprave "Pčelice", ali su oni u vezi sa ovim slučajem govorili za "Večernje novosti" i oštro demantovali navode da se dečak udaljio sam od autobusa. Ipak, potvrdili su da su "pravila prekršena" i najavili da će protiv odgovornih biti pokrenut disciplinski postupak.

"Nismo izbegavali i odlagali istragu, ali je vreme godišnjih odmora, pa je čitava procedura išla sporije, i nikako ne poričemo da je došlo do propusta jer vaspitačice, od kojih je jedna bila u autobusu, a druga napolju, nikako nisu smele da dozvole da se dete udalji sa maloletnim bratom, niti sa nepoznatom osobom, ali nema ni govora o tome da je dečak sam otpešačio do kuće bez ičijeg znanja", rekao je "Večernjim novostima" pomoćnik direktora PU "Pčelica".

Roditelji dečaka su odlučili da već pokrenu postupak da sina prebace u drugu grupu u vrtiću.

  • lajavko

    24.07.2016 21:12
    Ne razumem. Vest je da je četvorogodišnje dete samo došlo od vrtića do kuće udaljene 800 metara? Fascinantno. Možda ume samo i da veže pertle?

    Dakle, u moje vreme, koje nije praistorija, uz saglasnost roditelja išao sam peške od i do zabavišta, na nekih pola kilometra udaljenosti, u centru Novog Sada. I nisam bio jedini. Imali smo 4-5 godina. To je bila najnormalnija stvar. Nemojte praviti decu debilima. Umeju oni štošta, ali moraju dobiti priliku da steknu iskustva.
  • Milica R.

    24.07.2016 20:46
    Komentar
    Naravno da ovo nije smelo da se dogodi i da je detetu moglo svašta da se desi...ali deca su nestašna, vrlo često istu stvar urade i roditeljima...ne opravdavam vaspitačice,ali pretpostavljam da se i same osećaju loše zbog celog događaja i ne treba ih toliko medijski linčovati i potencirati ovu priču...
  • V

    24.07.2016 20:37
    Dete je definitivno snalažljivo i očigledno odustalo od čekanja babe i dede koji su kasnili, kad je videlo da nema vajde, a ono put pod noge, baš kao i to sedmogodišnje koje je samo kući. Da su baba i deda već bili tu kad je autobus stigao, kao ostali roditelji, ovo se ne bi desilo. U opštoj zbrci koja nastane čim se otvore vrata autobusa, dobro je da se nije preplašilo što nisu tu, nego je preduzimljivo, kao i stariji brat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.