Neverovatni uslovi tendera za izbor pevača za Novu godinu

Opština Novi Beograd raspisala je tender za muzičare koji će učestvovati na dočeku Nove godine i predviđenoj reprizi, ali su oni takvi da bi ih teško ispunila i Madona.
"Iskustvo u vođenju javnih događaja", "učešće u najmanje dva filma domaće proizvodnje", "najmanje deset humanitarnih nastupa u poslednje dve godine", "učešće u najmanje dve sezone regionalno popularnog talent šoua". Ući u kvalifikacije za nastup za novogodišnju noć na Novom Beogradu teško je po svemu sudeći čak i za vrsne srpske, ali i strane muzičare. Naime, za nekoliko nastupa koja su predviđena tokom dočeka 2017. godine, kao i za reprizu dan kasnije, zahtevi su veoma neuobičajeni.
 
Prema pisanju "Blica", za muzičko-dramski nastup u novogodišnjoj noći traži domaći rok bend koji nastupa duže od 20 godina i ima najmanje pet izdatih albuma. Međutim, osim toga mora da ima pevača ili pevačicu sa iskustvom voditelja i koji je još glumio u najmanje dva domaća filma
 
Oglas za solo pevača je još detaljniji. Naime, traži se isključivo muški vokal, koji nastupa duže od 15 godina i ima najmanje tri izdata albuma sa po preko deset pesama. Takođe, u 2016. godini morao je da ima najmanje dva solistička koncerta sa preko 15.000 posetilaca i u poslednje dve godine najmanje deset humanitarnih nastupa. Pored toga morao je da učestvuje kao mentor ili član žirija u najmanje dve sezone regionalno popularnog talent šoua i da glumi u domaćem filmu.
 
Kako bi opština uzela u obzir domaći hip hop bend, on mora da ima čak osam članova i najmanje 15 godina postojanja. Takođe, najmanje tri izdata albuma i najmanje jedan samostalni koncert u poslednjih pet godina sa preko 15.000 posetilaca na svakom koncertu.
 
Kako bi dobio posao na repriznoj večeri, alternativni rok bend "mora da postoji najmanje deset godina, da ima četiri izdata albuma, da je dobitnik prestižne evropske muzičke nagrade u poslednjih pet godina i sa najmanje dva samostalna koncerta u 2016. na kojima je bilo preko 5.000 posetilaca".
 
Opština Novi Beograd ovaj oglas je objavila 24. novembra, a kandidati su imali rok do juče da se prijave. Ponude su otvorene, ali novinari "Blica" ostali su uskraćeni za informaciju koliko je bilo zainteresovanih i o kojim se umetnicima radi.
 
"Ko je odabran na konkursu znaće se za desetak dana", poručili su iz opštine Novi Beograd.
  • Nenad

    05.12.2016 14:54
    Hip-hop bend su očigledno Beogradski Sindikat, poznati salonski "buntovnici".
  • cwele

    04.12.2016 10:19
    Sve se bojim da je Cola morao proci tender za nastup u Novom Sadu .
  • Filip

    04.12.2016 10:16
    Aca Lukas
    Ovaj muski sto se trazi je Aca Lukas. Lol

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija