Popov: Voz za Kosovsku Mitrovicu deo kampanje za predsedničke izbore

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov ocenio je danas da je očigledno da je organizovanje putovanja voza na liniji Beograd-Kosovska Mitrovica deo predsedničke kampanje i da je izabran loš momenat za slanje voza na Kosovo.
Popov je rekao da su zvaničnici Srbije mogli da pretpostave šta će biti sa njim i da su mogli da izaberu drugi momenat za njegovo slanje.
 
"Ovako šaren je iziritirao i doveo do ivice sukoba. Bila je to pogrešna procena onih koji su hteli političke poene", rekao je Popov i dodao da je slanje voza, uz reakciju zvaničnika Srbije, dodatno zakomplikovalo odnose u regionu koji je, kako kaže, prepun zapaljivog materijala.
 
Popov je rekao da će tokom ove godine biti mnogo izazova u regionu, kao i da ne vidi ko bi od političara u Srbiji i regionu "stao na loptu" kako bi se situaciju smirila i stvorila amortizovana sredina. Ocenio je da izbori u regionu i obeležavanje godišnjica Oluje, Srebrenice, kao i Dan Republike Srpske jesu faktori koji utiču na nestabilnost, u regionu u kojem su već komplikovani odnosi dodatno komplikuju.
 
Kako je rekao, nestabilnosti na međuanrodnoj sceni i kriza Evropske unije inicirana ekonomskom i migrantskom krizom preliva se i na region, koji je prepušten sam sebi i dogovoru velikih sila.
 
Iz Beograda je u subotu posle skoro dve decenije krenuo voz za Kosovsku Mitrovicu, ali se ta kompozicija posle četvoročasovnog zadržavanja u Raški vratila u Beograd. Na vozu je ispisano na dvadesetak jezika "Kosovo je Srbija", a ukrašen je freskama iz srpskih manastira koji su pod zaštitom Uneska.  Više o incidentu OVDE.
  • Mislilac

    16.01.2017 20:22
    Šaren
    Onako šaren nije ni mogao izazvati drugačije reakcije. Da je išao bez tih natpisa i slika, možda je i mogao da prođe.
  • voz

    16.01.2017 16:55
    ako već pišete da je "voz posle dve decenije krenuo", treba napisati i da voz standardno saobraća na relaciji kosovska mitrovica-kraljevo dva puta dnevno i da mu ništa ne fali, ovako se spinuje. "izbori u regionu i obeležavanje godišnjica Oluje, Srebrenice, kao i Dan Republike Srpske jesu faktori koji utiču na nestabilnost, u regionu u kojem su već komplikovani odnosi dodatno komplikuju." - sa jankovićem kao predsednikom mi totalno nije problem ništa od ovoga, sa ostalim budalama nikad se ne zna.
  • :)

    16.01.2017 16:32
    Ајде,ма шта рече.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.