Radnik obezbeđenja krao Titove stvari iz Muzeja istorije Jugoslavije

Radnik obezbeđenja u Muzeju istorije Jugoslavije na Dedinju priznao je da je krao lične stvari Josipa Broza Tita koji su izložene u tom muzeju.
Radnik obezbeđenja muzeja I.M. (37) sklopio je sporazum o priznanju krivice i biće osuđen na godinu dana zatvora, rekla je portparolka tužilaštva Leposava Vujanović.
 
On je priznao da je krajem prošle godine ukrao stvari koje je nekadašnji doživotni predsednik SFRJ dobijao na poklon. U saopštenju policije se precizira da je on bio zadužen baš za čuvanje eksponata izloženih u okviru zbirke "Pokloni i lični predmeti Josipa Broza Tita".
 
On je, u toku svojih redovnih smena, iz izložbenih vitrina uzimao eksponate, stavljao ih u džep i po završetku smene iznosio iz muzeja. Ukrao je broševe i igle za kravate od plemenitih metala ukrašene dragim kamenjem, kovani novac iz Rimskog perioda, kao i druge lične stvari Josipa Broza i poklone stranih državnika.
 
Ove predmete, koji predstavljaju kulturno i istorijsko dobro, prodao je u više zlatara u Beogradu za više od dva miliona dinara, navela je policija. Deo ukradenih predmeta policija je pronašla i vratila Muzeju.
  • Ih bin komunjist

    18.01.2017 12:33
    Majne mišljenje
    Radnik banke u kojoj radim je 2 godine uspešno krao klijente, naplaćujući im uslugu koju nije smeo i koja je besplatna. Štampao je priznanice direktno iz Windowsa i Notepada.
    Kada je otkriven, suspendovan je i poveden je sudski postupak protiv njega.
    Ustanovljeno je da je ukrao preko 2 miliona dinara od klijenata, na ovaj način.
    Banka nije bila oštećena.
    Posle 6 godina sudskog postupka u deželi Serbiji, sudija je izjavio da sve logovanje koje se zasnivalo na dodeljenim šiframa u banci nije dovoljan dokaz da je on krao.
    Oslobođen je svake krivice, a banka je bila dužna da mu isplati zaostali dohodak i nadoknadu - jer ga je tužila.
    Radnik se zaposlio u drugoj banci, i pored jedno 3-4 kruga pakla kojima HR izlaže kandidate, koji moraju osim psihološke procene posebne agencije da donesu i uverenja od Suda Srbije da nisu kažnjavani i da se protiv njih nije vodio sudski postupak u prethodnih 5 godina.
    Banka u kojoj radi nosi ime države čiji ga je sud oslobodio.
    Verovatno i dan danas krade klijente te banke.
    Zato, obraćajate pažnju šta Vam se naplaćuje i proverite da li to stoji na sajtu banke.
    I ne osuđujte ovog nesretnika, možda je radio nešto što neko drugi iz muzeja radi - ali na mnogo većem nivou.
  • ser

    17.01.2017 20:16
    Eeee da
    'beš i sudstvo kad se danas sporazumeva sa ološem .
  • drug Tito

    17.01.2017 19:37
    Eh kad bi osoba sa slike danas bila ziva i da sve politicare posalje na jedno poznato ostrvo da tucaju kamenje .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija