Doktorke osuđene na po dve godine zatvora zbog smrti Ljiljane Arambašić

Lekarke Vera Milenković i Gordana Miletić osuđene su na po dve godine zatvora i dve godine zabrane rada zbog nesavesnog lečenja Ljiljane Arambašić, koja je 2002. godine preminula od posledica upale slepog creva.
Lekari beogradskog Kliničkog centra Miloš Radović, Srboljub Milićević i Aleksandar Jovanović su oslobođeni.
 
Ovo je druga prvostepena presuda u ovom slučaju, pošto je prvu iz 2012. godine, kojom je troje lekara bilo osuđeno na zatvorske kazne, a dvoje oslobođeno od optužbi, ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.
 
Ljiljana Arambašić se 15. februara 2002. zbog jakih bolova u stomaku javila u beogradski Urgentni centar, a dežurni hirurg je procenio da su njene zdravstvene tegobe ginekološke prirode, pa je primljena na Ginekološko-akušersku kliniku. Iz GAK-a su Ljiljanu, pošto je gotovo neprestano vrištala, uputili u Institut za psihijatrijske bolesti "Laza Lazarević", gde su lekari odmah zaključili da nije pacijent za njih i uputili je ponovo u Urgentni centar.
 
Zbog visoke temperature nije hospitalizovana u Urgentnom centru, već je upućena u Institut za infektivne i tropske bolesti, gde je primljena 21. februara. Po prijemu u bolnicu pala je u komu i preminula.
  • MiLana

    23.01.2017 20:57
    Užas
    Njih dve su dobile po dve godine zatvora za ubistvo mlade žene.
  • Sneza

    23.01.2017 14:58
    Interesantno kako su u pitanju samo ženske osobe...
  • zoran

    23.01.2017 14:58
    iz GAK-a, mada je hirurg urgentne treba da za da je u pitanju slepo crevo a ne ginekoloski problem, a trebale su i doktorke sa ginekoloskog da znaju da je u pitanju slepo crevo a ne sizofrenija, a sa psihijatrije su znali ,pa su je vratili nazad za urgentno, al hirurg opet nije znao da je slepo crevo pa je pacijenta poslao sa teperaturom na infektivno- gde je nakon par sati preminula od upale slepog creva. Ko u ovom lancu zna svoj posao ,a ko ne? Sada su svi izrazili zaljenje,ali uz napomenu da su svi savesno postupili onako kako etika i protokol nalaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.