Opozvan ambasador Srbije u Vatikanu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić opozvao je Mirka Jelića sa mesta ambasadora u Vatikanu, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku".
Nikolić je ukaz o opozivu potpisao 14. marta.
 
Jelić je za ambasadora u Vatikanu postavljen u novembru 2012. Rođen je 1949. godine u Zagrebu, a u tom gradu je 1973. završio Pravni fakultet, navedeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.
 
Tokom diplomatske karijere službovao je i u Grčkoj, Maleziji, Južnoj Koreji i na Kipru. Govori grčki, italijanski i engleski jezik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.