Maloletnici pretukli beskućnika u Beogradu, lekari se bore za njegov život

Beskućnik Miroslav G. (55) juče je brutalno isprebijan po celom telu u podzemnom prolazu kod Vukovog spomenika u Beogradu.
Policija je uhapsila M. S. (17) i V. S. (16) iz Beograda zbog sumnje da su bez ikakvog povoda šutirali i udarali čoveka koji se obreo na ulici, zbog čega je zadobio brojne prelome i podlive i u kritičnom stanju završio u bolnici. Kako piše "Alo", Gligorić je hitno prebačen u Urgentni centar i lekari se bore za njegov život.
 
Incident se dogodio u nedelju, oko sedam ujutru, u podzemnom prolazu kod Vukovog spomenika. Uhapšeni nasilnici su u to vreme krenuli kući iz noćnog provoda. Kada su videli čoveka koji je ležao na kartonima i spavao, nasrnuli su na njega i počeli da se iživljavaju. Očevici nemilog događaja kažu da je beskućnik nadrljao ni kriv, ni dužan.
 
"Tog čoveka sam viđao i ranije pored spomenika. Čuo sam da je napustio prihvatilište za odrasle u Beogradu, ali nije imao gde da se skloni i potucao se po ulicama. Ostao sam zatečen kada sam uočio da mladići maltretiraju jadnog čoveka. Dvojica maloletnika su ga šutirala i razbacala kartone na kojima je ležao, a onda nastavili da ga udaraju pesnicama po glavi. Neko od prolaznika je odmah pozvao policiju, koja je uhapsila siledžije", rekao je jedan od svedoka za "Alo".
 
Maloletnici su privedeni na saslušanje kod tužioca za maloletnike i protiv njih će biti pokrenuta istraga zbog krivičnog dela nanošenja teških telesnih porveda.
 
"Mladićima su oduzeti garderoba i predmeti koje su imali kod sebe, jer je i na njima bilo krvi nesrećnog čoveka. Stvari će biti čuvane kao dokazi. U nastavku istrage će biti urađene analize krvavih tragova radi provere da li se poklapaju sa otiscima i uzorcima DNK koji su nađeni na garderobi beskućnika", kaže izvor beogradskog lista blizak istrazi.
 
Podsetimo, 12. decembra prošle godine u Novom Sadu dečak od 12 godina zapalio je beskućnika, koji je preminuo od zadobijenih opekotina. 
  • Novosadjan

    29.03.2017 15:02
    Ali zato svi ti likovi kad prolaze pored crkve krste se jedno pet minuta tako da im sud sve prašta, verovatno sud ima ugovor sa crkvom. O poslovnoj saradnji
  • Tanja

    29.03.2017 14:55
    Bravo za roditelje ovih malih "MONSTRUMA". "Divnu" decu ste vaspitali, decu punu nagomilane agresije, frustracije koja ubija sve oko sebe. Znate li Vi dragi roditelji gde Vam se deca nalaze u ranim jutarnjim časovima, a nisu u svojim krevetima?
    Znate li Vi dragi roditelji šta je deci potrebno, posebno u ovim godinama?
    Znate li Vi dragi roditelji šta znači imati uopšte dete?
    Sramotno je i tužno dragi roditelji što Vas neko uopšte zove mama i tata.
    Zapitajte se dragi roditelji zašto Vam se deca ponašaju ovako nasilno, neljudski, necivilizovano?
  • Gale

    29.03.2017 14:19
    Pocetnici
    Sta ce deca, nisu se na vreme ukljuculi u SNS i postali uzorni omladinci koji bi legalno rusili odredjene delove grada ili radili u komunalnoj policiji kada nabiju staz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.