"Antidot": Vuk Jeremić oštetio državu za šest miliona evra

Predstavnici medijske mreže "Antidot" predali su danas Višem tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Vuka Jeremića, jer je potpisao ugovor o izgradnji ambasade Srbije u Abudži, Nigerija, kojim je, kako tvrde, država Srbija oštećena za više od šest miliona evra.
Pored Jeremića, krivičnom prijavom su obuhvaćeni direktor Energoprojet holdinga Vladimir Milovanović i direktor Energoprojekt visokogradnje Dejan Jovičević.
 
Krivičnom prijavom Jeremić se tereti da je kao ministar spoljnih poslova 30. maja 2012. zaključio sa direktorima Energoprojekta ugovor o prenosu prava na nepokretnosti uz naknadu radi izgradnje, pa su tako, umanjivanjem vrednosti davanja Republike Srbije, državi naneli štetu od 5.872.990 dolara i 571.305 evra.
 
Antidot je nedavno objavio istraživanje pod nazivom "Dosije Jeremić", u kojem je izneo niz tvrdnji kako je Jeremić zloupotrebljavao položaj u vreme dok je bio ministar spoljnih poslova i najavio da će krivičnu prijavu tužilaštvu predati posle izbora, s obzirom da je Jeremić bio jedan od predsedničkih kandidata.
  • Čika

    06.04.2017 08:17
    A "Naša Maja" ?
    Da li je neko iz Antidota saznao koliko g. M, Gojković potpisala ugovora štetnih po Novi Sad? Nije samo autobuska stanica, bilo je tu i nekih neodržanih, a našim parama plaćenih, festivala itd. Bilo bi lepo kad bi i za te štete neko odgovarao, mada znamo da naše "nezavisno (čitaj AV)" pravosuđe uglavnom odbacuje takve slučajeve, neće ni da ih razmatra...
  • Predragg

    06.04.2017 03:06
    Dobrodosllo je svako razotkrivanje lopovluka i /ili krivicnog delovanja bilo kojeg politicara.Ako se radii o istrazivackom novinarstvu,covek bi ocekivao ceo spektar otkrica,od Nase Maje,Mirovica,Seselja,,Loto Djukanovica,Risticevica,klana Karica,Brace Vucica,klana Nikolica do starih lopovluka Mire Markovic, Bajatovica,Dacica,Mitrovica,JULovaca raznih,DBovca,Inspektora,generala,junaka tranzicije i privatizacije od 1990.-2017..Cudno neko udruzenje.Pretragom Interneta- Niti telefona ,niti kontakta ,niti nekog imena i prezimena novinara,nekih drugih prijava....
  • ZoranNS

    06.04.2017 00:09
    gde pored ovolikuih
    gde pored ovolikuih lopova, štetnih ugovora nađe Jeremića, ANTIDOT nije ANTIBOT, šta više prefinjeni Informer.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.