Advokat saznao da je mrtav već tri godine, mora da dokazuje da je živ

Koliko birokratske procedure i nelogičnosti mogu biti bizarne govori slučaj novopazarskog advokata Emira Fetahovića.

Njemu je Osnovni sud u Beogradu prekinuo izvršni postupak po tužbi za troškove, koje nije dobio kada je bio angažovan po službenoj dužnosti, a sve sa razlogom jer se on već tri godine vodi kao mrtav.

"U početku sam mislio da je greška, da mi je stiglo rešenje iz nekog drugog predmeta, ali sam utvrdio da je u pitanju moj predmet, da sam ja stranka u postupku, da je suprotna strana MUP, a da je opština Novi Pazar izdala izvod iz matične knjige umrlih", navodi Fetahović za B92.

On dodaje da zna da se građani često susreću sa apsurdnim situacijama u sudskom postupku, i zna da se dodatnim rešenjima sve može ispraviti, ali opet, to zahteva dodatno vreme i angažovanje.

"Ukoliko stranka ne zna, ili nema advokata, greška može da ostane i da se ona otkrije tek nakon nekoliko godina, sa čime se mi često i susrećemo", navodi Fetahović.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu za B92  navode da su uvidom u izvod iz matične knjige umrlih opštine Novi Pazar u januaru ove godine utvrdili da je izvršni poverilac Fetahović preminuo u maju 2014. U Gradskoj upravi u Novom Pazaru B92 nije uspeo da dobije odgovor da li je opština kriva za ovaj propust.

Fetahović objašnjava da se često potkradu greške u dokumentima važnih institucija, ali da je ova jedna od morbidnijih.

Inače, ovakve stvari ne čude s obzirom da u Srbiji i mrtvi glasaju, a uredno im stižu i poreska rešenja.

  • milomir marić

    03.05.2017 16:39
    Pa mene je sud osnovni u pazaru isto rešenjem proglasio mrtvim ni kriv ni dužan postao sam tehnička greška za predsednika ovog suda je to normalno i umesto izvinjenja u njegovom odgovoru na moju pritužbu proglasi me još i neukim a na moju tvrdnju da sam dobivao poziv danas za raspravu juče ili poziv danas da se javim na sudjenje danas njegov odgovor je da to nije tačno samo što mi nije rekao da lažem katastrofa šta se radi a ja imam kao dokaz poštara i pozive koje čuvam
  • www

    24.04.2017 12:51
    Nisam znao da kada pokreneš izvršni postupak protiv budžetskog korisnika (MUP) koji ti nije platio izvršen rad, I osnovni sud Beograd proverava da li je poverilac živ, to jest vrši uvid u MK po službenoj dužnosti .Neko je ovaj izvod iz matične knjige umrlih morao priložiti.
  • Nemaš brige

    23.04.2017 21:13
    nss
    Porez mu stiže redovno, iako je prema izvodu iz MKR mrtav još od 2014.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.